Artura Maskata baletu "Bīstamie sakari" šosezon iestudē baleta trupas Polijā un Čehijā

LNO mākslinieciskā direktora un komponista Artura Maskata un horeogrāfa Kšištofa Pastora baletu "Bīstamie sakari" šosezon iestudē baleta trupas Polijā un Čehijā.

22.oktobrī baleta pirmizrāde notika Staņislava Moņuško teātrī Poznaņā, bet 2011.gada jūnijā balets tiks iestudēts Brno.

„Polijas pirmizrādi gaidu ar nepacietību, jo muzikālie groži būs diriģentes sievietes rokās – izrādi diriģēs Agņeška Nagorka (Agnieszka Nagórka), scenogrāfiju veido Jans Poļivka (Jan Polivka), bet kostīmus - Anna Pičugina (Anna Pitchouguina). Kā repetitori Poznaņā pēc horeogrāfa Kšištofa Pastora ieteikuma strādā Aleksejs Avečkins un Iļja Vlasenko,” stāsta Arturs Maskats.

Komponista Artura Maskata un horeogrāfa Kšištofa Pastora kopdarbs ar pirmo, vienīgo un ārkārtīgi veiksmīgo Šoderlo de Laklo romānu pamatā dramaturģiskās attiecības izspēlē un izdejo cauri dzīves lielo notikumu simboliem - ballēm. Rīgas iestudējuma pirmizrāde notika 2006.gada 6.maijā. 2006.gadā "Bīstamie sakari" tika rādīti viesizrādēs Maskavā uz Staņislavska un Ņemiroviča-Dančenko vārdā nosauktās teātra skatuves.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.