Liepājas teātrī notikusi lugas "Mīla, džezs un velns" pirmizrāde

© publicitātes foto/ Ziedonis Safronovs

20.oktobrī Liepājas teātrī notikusi pirmizrāde izrādei "Mīla, džezs un velns".

Joza Gruša lugas "Mīla, džezs un velns" izrādes režisori Velta un Vītauts Anuži lomas uzticējuši jaunajiem Liepājas teātra aktieriem,šī ir aktieru kursa diplomdarba izrāde.

Režisori iestudējumu veidojuši kā muzikālu, traģisku komēdiju, kurai mūziku sacerējis komponists Juris Kulakovs.

Lugas galvenā varone, septiņpadsmitgadīgā Beatriče, dzīvo tādu pašu dzīvi kā citi vienaudži. Spēlē džezu kopā ar puišiem, dejo tvistu, vēro, kā viņi dzer un pārdzeras, dzird viņu rupjības, redz nelietības. Atšķirībā no citiem jauniešiem, kuri, redzot apkārtesošos melus un liekulību, kļuvuši par ciniķiem un pat neliešiem, Beatriče nav zaudējusi ticību labajam, cerību pārveidot pasauli, glābt puišu dvēseles.

Lomās: Agnese Jēkabsone vai Everita Pjata, Edgars Ozoliņš, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Pēteris Lapiņš, Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Madara Melne, Ilze Jura, Signe Ruicēna, Rolands Beķeris, Mārtiņš Kalita, Anete Berķe, Ilze Būde un Laura Jeruma.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais