Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Par godu Dailes teātra simtgadei klajā nāk Eduardam Smiļģim veltīta pastmarka

© Latvijas Pasts

VAS "Latvijas pasts", atzīmējot Dailes teātra 100 gadu jubileju, šodien izdos pastmarku un aploksni, kas veltīta teātra dibinātājam un režisoram Eduardam Smiļģim, informēja "Latvijas pasta" pārstāve Vineta Danielsone.

Pastmarkas tirāža būs 50 000 eksemplāru, savukārt īpašā aploksne tiks izdota 1500 eksemplāros.

Pastmarkas nominālvērtība būs viens eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem Latvijas teritorijā.

Pastmarkas vizuālajā noformējumā izmantots fotogrāfa Gunāra Bindes 1965.gadā uzņemtais Smiļģa portrets, kas tapis pusgadu pirms viņa aiziešanas mūžībā. Savukārt uz aploksnes redzams Dailes teātris. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Ņemot vērā, ka drošības prasību dēļ ir atcelti publiskie pasākumi, tostarp pastmarku pirmās dienas zīmogošana pasta nodaļās, pastmarku kolekcionāri un filatēlijas interesenti par pastmarku zīmogošanas iespējām aicināti sazināties ar "Latvijas pasta" Pasta vērtszīmju un filatēlijas departamentu, rakstot uz e-pasta adresi "filatelija@pasts.lv".

Pastmarku un aploksni "Dailes teātris 100 - Eduards Smiļģis" sākotnēji varēs iegādāties Rīgas 10.pasta nodaļā, Elizabetes ielā 14/43, Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā "Origo", Stacijas laukumā 2, pasta centrā "Sakta", Brīvības bulvārī 32, Rīgā, kā arī "Latvijas pasta" e-veikalā "veikals.pasts.lv/".

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.