Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Opera plāno atsākt publisko darbību; daļu operas iestudējumu aizstājot ar baleta izrādēm

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) plāno nākamnedēļ atsākt publisko darbību daļu operas iestudējumus, kuros būtu jābūt arī korim, aizstājot ar baleta izrādēm, aģentūrai LETA apliecināja LNOB valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš.

Siliņš norādīja, ka novembra repertuārā netiks spēlēta komponista Imanta Kalniņa opera "Spēlēju, dancoju". Runājot par itāļu komponista Gaetāno Doniceti operas "Dons Paskvāle" iestudējumu, Siliņš pastāstīja, ka patlaban tiek domāts, vai skaitliski nelielo kori laist uz skatuves, jo ainu operā var izspēlēt gan ar kori, gan bez tā. Siliņš uzsvēra, ka LNOB kolektīvs uz gaidāmo darbu skatās pozitīvi.

Runājot par to, kā teātra finansiālo pusi ietekmēs cilvēku pulcēšanās ierobežojumi, kas patlaban nosaka, ka publiskos pasākumos kopā drīkstēs būt ne vairāk kā 300 cilvēki, Siliņš sacīja, ka patlaban nevar piedāvāt detalizētus aprēķinus, tomēr viņš skaidroja, ka par katru nospēlēto izrādi valstī noteiktie ierobežojumi nesīs zaudējumus.

"Tad, kad LNOB varēja pulcēties ne vairāk par 500 cilvēkiem, mēs izgājām "pa nullēm", bet tagad mēs būsim "mīnusā". Arī tagad mēs izskatīsim visas iespējas, kā izdevumus optimizēt, tomēr negribas arī skriet zirgiem pa priekšu, jo ierobežojumi jau nebūs mūžīgi," cerīgi pauda Siliņš.

LETA jau vēstīja, ka saistībā ar Covid-19 atklāšanu atsevišķiem darbiniekiem, LNOB līdz 1.novembrim pārtrauca publisko darbību.