Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Oktobra beigās pirmizrādi piedzīvos Rēzijas Kalniņas iestudējums "Tagad un tad"

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Mūzikas un drāmas telpā "Oratorio" 30.okotbra plkst.19 pirmizrādi piedzīvos aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas amerikāņu autora Šona Grenana lugas "Tagad un tad" iestudējums, informēja radošās komandas pārstāve Agnese Tauriņa.

Tauriņa pavēstīja, ka Kalniņa iepriekš iestudējusi divas Grenana lugas - "Liec Dievam pasmieties" un "Alvas sieviete", kas bija skatāmas Dailes teātrī. Amerikāņu autora luga "Tagad un tad"' ir stāsts par cilvēka gribu, izvēlēm un mīlestību cauri gadiem, kas apcer jautājumu par to, kas nosaka mūsu likteni.

Lomas iestudējumā atveidos aktieri Esmeralda Ermale, Jana Herbsta vai Ilze Trukšāne, Raimonds Celms vai Maksims Busels, Jānis Skanis vai Juris Kalniņš. Tērpus un scenogrāfiju veidojuši "Oratorio" radošā grupa. Lugu no angļu valodas tulkojis Voldemārs Rode.

Kalniņa absolvējusi Latvijas Valsts konservatorijas Teātra un kino aktieru fakultāti, vēlāk izglītību turpinājusi Režijas nodaļā. Saņēmusi dažādus apbalvojumus par piedalīšanos izrādēs Dailes teātrī, filmās un televīzijas iestudējumos. Viņa veidojusi izrādes un koncertus Dzintaru koncertzālē, Mihaila Čehova Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, Novosibirskas akadēmiskajā Operas un baleta teātrī, Dailes teātrī un Latvijas Leļļu teātrī. 2014.gadā par amerikāņu komponista Leonarda Bernstaina "Mesas" iestudējumu Kalniņa nominēta Zelta Maskas balvai.