Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos Džilindžera iestudētā melodrāma "XXL"

© f64

Daugavpils teātrī šodien plkst.18.30 pirmizrādi piedzīvos melodrāma "XXL", kuru iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers.

Izrāde ir balstīta amerikāņu dramaturga Nīla Labuta lugā "Resnā cūka", kuru tulkojusi Evita Mamaja. Šī luga 2005.gadā saņēma "Outer Critics Circle" balvu kategorijā "Izcilākā ārpus Brodveja luga" un 2008.gadā tā tika nominēta Lorensa Olivjē teātra balvai kategorijā "Labākā jaunā komēdija".

Ieskicējot izrādes sižetu, Ivanovas pavēstīja, ka iestudējums vēsta par prestiža ofisa darbinieka, rūdīta vecpuiša Toma rutīnas dzīvi, līdz brīdim, kad pēkšņi notiek negaidīts pavērsiens - mīlestība. Pusdienu pārtraukumā nejauši sastaptā dāma izrādās aizraujoša sarunu biedrene, kas apveltīta ar labu humora izjūtu un interesantu gaumi filmu izvēlē. Šķiet, ka Toms ir smagi iemīlējies, jo cītīgi cenšas nemanīt to, uz ko sašutumā norāda viņa kolēģi - Helēna ir diezgan apaļīga sieviete gados, turklāt vienkārša bibliotekāre, un noteikti nevar būt piemērota otrā pusīte tādam vīrietim kā Toms. Vai Toms spēs pretoties kolēģu spiedienam un šķībajiem skatieniem?! Vai mīlestībai tiešām ir jākļūst par varoņdarbu?! Pēc Ivanovas paustā, to skatītāji uzzinās, atnākot uz izrādi.

Izrādes radošo komandu veido scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Iveta Vecmane, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs, režisora asistente un kustību konsultante Linda Kalniņa. Izrādē lomās atveidos aktieri Maija Korkliša, Mihails Abramovs, Māris Korsiets un Zanda Mankopa.