Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Daugavpils teātris jauno sezonu atklās ar režisora Lūša iestudētu komēdiju krievu valodā

© F64 Photo Agency

Daugavpils teātris jauno sezonu 11.septembrī atklās ar režisora Ivara Lūša iestudēto komēdiju krievu valodā "Mīlestība 32m2", informēja teātra pārstāve Janīna Ivanova.

Pēc viņas paustā, Lūša izrādē ir apvienotas trīs krievu dramaturga Oļega Jerņeva lugas - "Vakars ar vientuļo skaistulīti", "Dīvainais viesis" un "Trešā acs", kas vēsta par komiskām dzīves epizodēm kādā daudzstāvu mājas dzīvoklī.

Savukārt pirmā teātra tikšanās ar skatītājiem plānota 4.septembrī, kad skatītājiem būs iespēja apmeklēt pirmo pārcelto izrādi "Cilvēks no Podoļskas".

Tāpat septembrī Daugavpils teātris ir uzaicināts piedalīties starptautiskā mākslu festivālā "Trans/missions", kas šogad notiks Traķos, Lietuvā. Daugavpils teātris šajā festivālā piedalīsies ar iestudējumu "Tuvība" un īpašu muzikālo priekšnesumu, kurš iepazīstinās festivāla viesus ar Latgales folkloru un multikulturālajām tradīcijām.

Ivanova pavēstīja, ka šosezon Daugavpils teātrī ir atgriezies režisors Dž. Dž. Džilindžers, kurš iestudē amerikāņu dramaturga, teātra un kino režisora Nīla Labuta lugu "Resnā cūka".

Melodrāma ar nosaukumu "XXL" vēstīs par tikko uzplaukušām jūtām starp vecpuisi Tomu un apaļīgu bibliotekāri Helēnu un sarežģīto iekšējo cīņu starp mīlestību un atkarību no apkārtējo cilvēku viedokļa. Izrādes scenogrāfs ir Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece - Iveta Vecmane. Režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudētās izrādes pirmizrāde notiks 25.septembrī.

Pēc Ivanovas paustā, rudenī taps iestudējums Oļega Šapošņikova režijā ar nosaukumu "Kaija. Izmeklēšana". Šī izrāde būs skatāma divās daļās: pirmā daļa būs ar nosacītu nosaukumu "Kaija-1", kuras pamatā būs Antona Čehova luga, savukārt "Kaija-2" pamatā būs Borisa Akuņina luga, kas ir Čehova lugas savdabīgs turpinājums.

Skatītāji tiks aicināti noskatīties abas šīs daļas, lai no pavisam jauna skatu punkta paskatītos uz tik labi pazīstamo stāstu un varoņiem. Pirmās daļas "Kaija-1" pirmizrāde notiks 10.oktobrī, savukārt otrās daļas pirmizrāde ir plānota novembrī, atzīmēja Ivanova.

Daugavpils teātra trupai ir pievienojies aktieris Marģers Eglinskis, ar kura aktierspēli Daugavpils teātra skatītāji varēs iepazīties izrādē "Kaija. Izmeklēšana". Turklāt šosezon Daugavpils teātrī savu debiju režijā piedzīvos Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studente Endīne Bērziņa, kura iestudē Aleksandra Vampilova traģikomēdiju "Provinces anekdotes" latviešu valodā. Izrāde būs topošās LKA absolventes diplomdarbs.

Ivanova uzsvēra, ka, ņemot vērā to, ka situācija ar jaunā koronavīrusa izplatību ir grūti prognozējama ilgtermiņā, bet teātra tālākie plāni ir ļoti atkarīgi no epidemioloģiskās situācijas, pagaidām tradicionālo Jaungada koncertu, kā arī sezonas otrās puses jauniestudējumu pirmizrāžu datumus nevar droši plānot, tāpēc patlaban tālākas nākotnes plānus teātris nevar atklāt.

Kā pavēstīja teātra pārstāve, viens no galvenajiem Daugavpils teātra šīs sezonas plāniem ir nospēlēt ārkārtējās situācijas laikā nenotikušās izrādes. Pie esošo ierobežojumu saglabāšanās teātris varēs nospēlēt gandrīz visas nenotikušās izrādes jau līdz šī gada beigām. Informācija par pirmajām pārceltajām un atceltajām izrādēm ir pieejama Daugavpils teātra mājaslapā.