Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Nodrošinot 2 metru distanci un 25 cilvēku limitu, Daugavpils teātris atsāks klātienes izrādes

© f64

Ievērojot tā saukto sanitāro protokolu, šodien VSIA "Daugavpils teātris" atsāks skatītājiem izrādīt izrādes, informē teātra valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs.

Daugavpils teātris atgriezīsies pie saviem skatītājiem ar pirmizrādi - krievu dramaturģes Aleksandras Striževskas lugas "Neviens nedzirdēja" iestudējumu. Izrādes repertuāra nosaukums būs "Bez lieciniekiem". Biļetes uz izrādēm ir izpārdotas.

Pirmās divas "Bez lieciniekiem" izrādes būs pārceltās izrādes - šodien plkst.18.30 notiks izrāde, kura bija paredzēta 19.aprīlī, savukārt rīt, 23.maijā, plkst.18 notiks izrāde, kura bija ieplānota 25.aprīlī.

Maijā būs iespējams noskatīties arī izrādes "Tumšās alejas" un "Metāllūžņi", savukārt jūnijā ir paredzēta pirmizrāde oriģinālam muzikālam jauniestudējumam "Pagalma kabarē", kuru teātris ir iecerējis kā ekskluzīvu brīvdabas izrādi teātra pagalmā. Maksimālais izrāžu apmeklētāju skaits ir 20 cilvēki.

Lai arī ārkārtējā situācija Latvijā ir pagarināta līdz 9.jūnijam, valdība lēma no 12.maija atļaut publisku pasākumu, tostarp kultūras pasākumu organizēšanu, vienlaikus nosakot, ka dalībnieku skaits tajos nedrīkst būt lielāks par 25 personām, ilgums iekštelpās organizētos pasākumos nevar pārsniegt trīs stundas, un starp pasākuma dalībniekiem nodrošināma divu metru distance.

Ievērojot Kultūras ministrijas izstrādāto reglamentējošo prasību kopumu jeb tā saucamo sanitāro protokolu, Daugavpils teātris ir gatavs atvērt savas durvis skatītājiem un maija-jūnija repertuārā iekļaus tās izrādes, kuru norise atbilst normatīvo aktu prasībām.

Repertuārā paredzēts iekļaut izrādes "Tumšās alejas", "Metāllūžņi", jauniestudējumu "Bez lieciniekiem", kā arī oriģinālu muzikālo jauniestudējumu "Pagalma kabarē", kuru teātris ir iecerējis kā ekskluzīvu brīvdabas izrādi 25 skatītājiem teātra pagalmā.

Šapošņikovs uzsvēra, ka Daugavpils teātris garantē saviem skatītājiem divu metru distances ievērošanu starp skatītāju vietām, teātra darbiniekiem un pasākuma apkalpojošo personālu, kā arī nepieļaus personu drūzmēšanos pie ieejas, izejas un foajē. Teātra telpās apmeklētājiem būs pieejami dezinfekcijas līdzekļi. Teātra kafejnīca paliks slēgta.

Tāpat kā citām kultūras norišu vietām, arī teātrim ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju teātrī un aicināt tās atstāt teātra telpas.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka VSIA "Daugavpils teātris" pamatkapitāls ir 32 845 eiro. Teātra valdes priekšsēdētājs ir Oļegs Šapošņikovs un valdes locekle Rita Strode. 2018.gadā tas strādāja ar 214 387 apgrozījumu, kas ir par 22% vairāk nekā 2017.gadā, kā arī ar 416 eiro peļņu. Finanšu dati par 2019.gadu vēl nav pieejami, bet norādīts, ka 2019.gadā teātris nodarbināja 83 cilvēkus.