Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Jaunais Rīgas teātris sāk darbu pie brīvdabas izrādes izrādīšanai Miera ielas ēkas pagalmā

© f64

Jaunais Rīgas teātris uzsācis darbu pie brīvdabas izrādes Miera ielas ēkas pagalmā ar nosaukumu "Ķīniešu stāsti", liecina teātra ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Paziņojumā norādīts, ka pirms skatītāji drīkstēs atgriezties teātros, visticamāk būs pārejas periods - šovasar vai pēc gada -, kura laikā publika varēs pulcēties brīvdabas izrādēs.

Jaunais Rīgas teātris sācis darbu pie brīvdabas izrādes sava teātra pagalmā Miera ielā - "Ķīniešu stāsti". Plānots, ka izrādes laikā teātra radošā komanda aicinās ielūkoties jaunas civilizācijas kalvē, kas jau no 2014.gada darbojas Ķīnā.

"Ambīcija ir izveidot jaunu cilvēku, kura rīcība balstīsies uz augstiem morāliem un ētiskiem principiem. Šo cilvēku mēs noteikti satiksim pēc pandēmijas beigām. Vai esam gatavi? Ieskats cilvēka grūtajā ceļā uz sevi. Ķīnas izgudrojums - ideāla sabiedrība, kuru regulē sociālo punktu sistēma," norādīts teātra "Faceboook" ierakstā

Izrādes radošo komandu veido dramaturģe Margarita Zieda, teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis, kā arī teātra aktieri.

LETA jau ziņoja, ka no 13.marta līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā aizliegti publiski pasākumi ar cilvēku pulcēšanos, tāpēc nenotiek arī virkne kultūras un izklaides pasākumu.