Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Radīta jauna latviešu teātra apvienība

© Pixabay

Radīta jauna latviešu teātra apvienība Freshfreshfr. To oficiāli savā vārdā izplatītajā relīzē izsludinājis režisors Viesturs Meikšāns, norādot uz vēl vienu partneri – scenogrāfi Moniku Pormali.

Apvienība darbosies vizuālā teātra lauciņā, koncentrēsies uz mūzikā balstītu teātri, kā arī darbosies starptautiskā mērogā un ne tikai. Freshfreshfr darbosies bez piesaistes noteiktai teātra telpai, un aktieru trupa tiks uzaicināta uz katru projektu atsevišķi.

Viesturs Meikšāns informē arī, ka apvienība sadarbosies ar jauno mūzikas teātra dramaturgu Evartu Melnalksni, kurš pieredzi šajā jomā guvis studijās Vācijā, darbojoties Štutgartes, Berlīnes un Hamburgas operās, kā arī Rūras triennālē, jo apvienības darbības mērķis ir paplašināt izpratni par mūzikas teātra iespējām un veidot spilgtas interpretācijas. Starp Freshfreshfr nākotnes projektiem būs Ārprāts un civilizācija pēc Mišela Fuko darba motīviem, Arnolda Šēnberga opera Mozus un Arons, projekts Marx + Mozart. Plānoti starptautisku komponistu radīti mūzikas teātra projekti ar nosaukumiem The last boyband, The art of silence: dramatic/cinematic, Everything must go. Īpašs veltījums Nobela laureāta Pola Krugmana darbam Ekonomika un sabiedrība būs izrāde ar nosaukumu Die bunte Vögel.