Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Dramaturgu teātra 23. studija uzņem dalībniekus; pieteikties var jebkurš interesents

© Dramaturgu teātris

Vēl visu marta mēnesi turpināsies pieteikšanās Dramaturgu teātra 23. aktiermeistarības studijai, kas darbu sāks šā gada aprīlī. Nodarbības studijā vadīs teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs, kas jau četrdesmit gadus nodarbojas ne vien ar režiju un rakstniecību, bet arī ar teātra pedagoģiju un laika gaitā ir izveidojis un turpina pilnveidot efektīvu aktieru apmācības sistēmu.

Studijā tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu - bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts. Mācību programma ir organizēta tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, iegūtu šīs iemaņas, jo ne visi nāk uz studiju, lai pēc tās beigšanas spēlētu teātri. Daļa audzēkņu vēlas paaugstināt savas izredzes citās profesijās, apgūstot iemaņas valdīt pār sevi, pārvarēt kautrību, nedrošību un uztraukumu atbildīgos brīžos, nezaudēt vēsu prātu kritiskās situācijās. Vēl citi apmeklē nodarbības, lai jaukā, draudzīgā gaisotnē emocionāli izlādētos pēc saspringta ikdienas darba.

Mācību process studijā ilgs 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbosies ar vingrinājumiem, izveidos nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiks iestudētas un parādītas 3 mācību izrādes.

Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša pa e-pastu: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Ja jūs ir ieinteresējusi iespēja izmēģināt spēkus un studēt aktiermeistarību, vairāk informācijas Dramaturgu teātra mājaslapā.