Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

APRITĒ: Daugavpils teātra dienas Rīgā

EKSTRASENSA CĪŅA ir pusotru stundu gara smieklīga komēdija «par jūsu kaimiņiem», ko izspēlē aktieri Kristīne Veinšteina, Jānis Jarāns un Ritvars Gailums © Publicitātes foto: Veronika LOKOTKO

Turpinot ikgadējo pavasara tradīciju, Daugavpils teātris ieradies Rīgā ar viesizrādēm – uz VEF Kultūras pils skatuves iespējams noskatīties komēdiju Ekstrasensa cīņa, mūziklu Džeina Eira, traģikomēdiju Emigranti un dejas izrādi Kazanova. Henrieta. Venēcija.

* Šovakar, 9. maijā, pulksten 19 skatītāji aicināti uz komēdiju Ekstrasensa cīņa (latviešu valodā), ko iestudējis režisors Ivars Lūsis. Tā ir izrāde par pavisam vienkāršu ģimeni, par vīru un sievu, kuri ir pelēkās ikdienas, vispārējās neapmierinātības un sadzīves nogurdināti. Viņi ir iegājuši strupceļā, un viņu nedienas mēģina atrisināt amizants ekstrasenss, kura lomā iejūtas aktieris Jānis Jarāns.

* 15. maijā pulksten 19 skatītāju uzmanībai tiks piedāvāta traģikomēdija Emigranti (krievu valodā) Oļega Šapošņikova režijā, kas Daugavpils teātra repertuāru nepamet jau piecus gadus. Izrāde nefokusējas uz emigrantu dzīvi ārzemēs, bet vēsta par pilnīgi dažādu cilvēku spēju sadzīvot kopā. Lugas autors ir viens no ievērojamākajiem 20. gadsimta poļu dramaturgiem, absurdists un disidents Slavomirs Mrožeks. Skatītāju sēdvietas tiks izkārtotas uz skatuves, ieskaujot aktieru spēles laukumu no visām pusēm.

* 16. maijā pulksten 19 uz Rīgas skatuves atgriezīsies Daugavpils teātra mūzikls Džeina Eira (krievu valodā), ko iestudējis režisors Oļegs Šapošņikovs. Iestudējumā piedalās gandrīz visa Daugavpils teātra trupa, kā arī pieaicināti solisti, tostarp Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra solists Andrejs Kolosovs.

* Daugavpils teātra dienas Rīgā noslēgsies 21. maijā pulksten 19 ar dejas izrādi par mīlestību un kaisli Kazanova. Henrieta. Venēcija. Iestudējuma idejas autore un horeogrāfe ir Irina Saveļjeva, kura šogad tika nominēta Dejas balvai kategorijā Mūsdienu dejas horeogrāfe/s. Dejas un plastikas valodā, ekspresīvas mūzikas un M. Cvetajevas dzejas vārsmu pavadījumā izrāde atklāj slavenā mīlnieka Džakomo Kazanovas romantisko dvēseli, kas katru reizi spēja mīlēt patiesi un kaislīgi. Skatītājus gaida iespaidīgs un dinamisks šovs ar vērienīgām dekorācijām un vizuālajiem efektiem un 18. gadsimta Venēcijā valdošo atmosfēru.