Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Teātri Latvijā sirsnīgi sveic Starptautiskajā teātra dienā

© Ekrānšāviņš no video

Trešdien, 27.martā , tiek atzīmēta Starptautiskā teātra diena. To 1961.gadā iedibinājis UNESCO Starptautiskais teātra institūts.

Kā liecina UNESCO publicētā informācija, tad par godu šiem svētkiem tiek organizēti nacionāli un starptautiski pasākumi, īstenotas dažādas aktivitātes. Viena no nozīmīgākajām tradīcijām ir izplatīt Starptautiskās teātra dienas vēstījumu pasaulei, ar kura palīdzību kāda ITI izvēlēta ietekmīga, pasaulē zināma persona dalās savās pārdomās par tematu - teātris kā miera kultūra.

Arī šogad sveicienu Starptautiskajā teātra dienā sagatavojis Jaunais Rīgas Teātris.

Savukārt Liepājas teātris, svinot Starptautisko teātra dienu, šodien piedāvās koncertuzvedumu "Meklējam aktierus!".

Īpašā koncertuzveduma "Meklējam aktierus!" veidošanu uzņēmušies aktieri Egons Dombrovskis un Mārtiņš Kalita, kā arī teātra muzikālais vadītājs Normunds Kalniņš.

Koncertuzveduma pirmajā daļā skatītāji varēs atpazīt ne tikai savu iemīļoto izrāžu tēlus, bet arī nelielus izrāžu citātus un mūzikas fragmentus, savukārt otrajā daļā viņus sagaidīs svētku koncerts.

Koncertuzvedumā piedalīsies Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Armands Kaušelis, Everita Pjata-Gertnere, Leons Leščinskis, Kaspars Gods, Signe Dancīte, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš, Egons Dombrovskis, Mārtiņš Kalita, Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā, kā arī citi viesi.

"Lai teātris Jūs turpina pārsteigt! Sveicam Starptautiskajā Teātra dienā," ar šādiem vārdiem savus sekotājus un apmeklētājus aplaimojis Dailes teātris.