Vilis Daudziņš veidos izrādi par Jāni Pīnupu, kurš līdz 1995. gadam slēpās mežā no padomju varas

Preiļu novadu apmeklēja Rīgas Jaunā teātra aktieris Vilis Daudziņš ar radošo grupu, lai iepazītu savas iecerētās filmas varoni Jāni Pīnupu, kurš līdz 1995. gadam slēpās mežā no padomju varas.

Tā vēsta izdevums Latgales Laiks.

Vilis Daudziņš ar Preiļu novadu sadarbojas jau trīs gadus. Pirms tam aktieris šajā novadā vācis vēsturiskās liecības par leģionāriem un Latvijas ebreju likteni, kā arī dažādus sadzīves stāstus, vēlāk atrastos materiālus viņš izmantojis Rīgas Jaunā teātra izrādē "Vectēvs", kas "Spēlmaņu naktī" saņēma Gada latviešu autora iestudējuma balvu, bet V.Daudziņš tika atzīts arī par Gada aktieri.

Savukārt šogad Vilim Daudziņam ir iecere veidot filmu par Jāni Pīnupu. Tāpēc viņš kopā ar režisoru Mārtiņu Graudu un dramaturgu, scenārija autoru Ivo Briedi apmeklēja Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzeju, Pelēču pagastu, aprunājās ar Preiļu novada domes Kancelejas vadītāju Annu Bulmeisteri un iedzīvotājiem. Jaunajā darbā V. Daudziņš vēlas pastāstīt par cilvēku likteņiem padomju laikos, par varas centieniem samalt cilvēkus un pretošanās kustību.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais