Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

VĒRTS APMEKLĒT: Liepājnieki Valmierā, daugavpilieši – Rīgā

PALDIES TEV, DRAUDZIŅ! Egons Dombrovskis (Patriks Samners) un Signe Dancīte (Dženija) režisora Dž. Dž. Džilindžera iestudētajā komēdijā Paldies tev, draudziņ!. Smiekli un labi pavadīts laiks – garantēti © Publicitātes foto

Šonedēļ liepājnieki piecas dienas būs Valmierā, lai iepazīstinātu skatītājus ar četriem iestudējumiem, viesojoties gan Valmieras drāmas teātrī (VDT), gan koncertzālē Valmiera. Savukārt Daugavpils teātris savu krāšņo mūziklu Džeina Eira šovakar rādīs uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra skatuves.

* Rītvakar, 20. februārī, pulksten 19 koncertzālē Valmiera būs iespēja noskatīties režisora Sergeja Ščipicina (Sanktpēterburga) veidoto iestudējumu - B. Sleida melodrāmu Nākamgad tai pašā laikā, kas pirmizrādi piedzīvoja 14. februārī Liepājas teātra mazajā zālē, koncertzālē Lielais dzintars. Tas ir savdabīgs mīlas stāsts par kādu pāri, kas, lai arī abi ir precējušies, reizi gadā satiekas jau vairāk nekā 20 gadu garumā - tajā pašā laikā, tajā pašā vietā. Lomās: Agnese Cīrule un Sandis Pēcis, Laura Jeruma un Kaspars Kārkliņš.

* 21. februārī VDT trijās izrādēs (pulksten 11, 14 un 18) skatītājus iepriecinās režisora Ivara Lūša iestudētās Sniegbaltītes skolas varoņi - nerātnais vilcēns (Egons Dombrovskis), Sniegbaltīte (Inese Kučinska), apzinīgais lācēns Miša (Armands Kaušelis) un daudzi citi. Iestudējums, kas teātra repertuārā ir jau 12 gadu, saņēmis Spēlmaņu nakts 2006./2007. balvas nominācijās Gada izrāde bērniem un pusaudžiem un Gada aktieris (Egons Dombrovskis). Sirsnīgā un muzikālā izrāde veidota vismazākajiem skatītājiem, taču labestīgais un rotaļīgais stāsts aizrauj arī pieaugušos.

* Piektdien un sestdien, 22. un 23. februārī (attiecīgi pulksten 18.30 un 15), VDT iespējams noskatīties vienu no teātra zelta fonda izrādēm ar Agnesi Jēkabsoni titullomā - režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudēto Piafu, kas vēsta par slavenās dziedātājas Edītes Piafas likteni. Izrāde tika nominēta 2013./2014. sezonas Spēlmaņu nakts balvai sešās nominācijās un divas balvas arī saņēmusi - Gada aktrise (Agnese Jēkabsone) un Gada kustību māksliniece (Liene Grava).

* Liepājas teātra viesizrādes VDT noslēgsies svētdien, 24. februārī, kad pulksten 13 un 18.30 tiks rādīta režisora Dž. Dž. Džilindžera veidotā D. Benfīlda komēdija Paldies tev, draudziņ!. TV šova vadītājs Patriks Samners pamazām sācis zaudēt savu zvaigznes statusu. Lai atgūtu popularitāti, viņš savā dzīvoklī sarunā satikties ar producentu Regu. Kā jau komēdijā ierasts, it kā ikdienišķo situāciju sarežģīs fakts, ka Regs, kuram ir ārkārtīgi augsti tikumības standarti, viņa dzīvoklī uz dīvāniņa ieraudzīs neatvairāmi skaistu sievieti, labi zinot, ka Patrika sieva atrodas Parīzē. Lomās: Egons Dombrovskis, Signe Dancīte, Viktors Ellers, Gatis Maliks, Ilze Jura un Karīna Tatarinova.

* Savukārt Daugavpils teātris rītvakar, 20. februārī, pulksten 19 aicina skatītājus uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, kur viņi rādīs savu krāšņo mūziklu Džeina Eira Oļega Šapošņikova režijā. Šis stāsts par mīlestību un godu ir viens no populārākajiem Daugavpils teātra pēdējo gadu iestudējumiem, uz kuru biļetes ir izpārdotas jau trīs mēnešus uz priekšu. «Mūzikls ļauj nedaudz padziļinātāk ieskatīties Šarlotes Brontē 1847. gadā radīto tēlu dvēseles dzīlēs, pateicoties tā netipiskajai formai: vienu un to pašu personāžu atsevišķi atveido gan dramatiskais aktieris, gan dejotājs caur savu plastiku, gan vokālists ar savu balsi,» atklāj izrādes režisors. Iestudējumā (krievu valodā) piedalās gandrīz visa Daugavpils teātra trupa, kā arī pieaicināti solisti, tostarp Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra solists Andrejs Kolosovs. Par mūzikla vokālo sniegumu rūpējusies Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele un kormeistars Jevgeņijs Ustinskovs. Mūziklu bagātina Irinas Saveļjevas horeogrāfija Daugavpils teātra dejotāju trupas izpildījumā. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Inga Bermaka-Apiaha.