Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Mūsdienīgs skatījums par mīlestību un krāpšanu Liepājas teātrī

© Publicitātes foto

Rītvakar, 14. februārī, pulksten 19 Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē Lielais dzintars pirmizrāde – režisors no Sanktpēterburgas Sergejs Ščipicins ar aktieriem Agnesi Jēkabsoni, Sandi Pēci, Lauru Jerumu un Kasparu Kārkliņu iestudējis kanādiešu dramaturga Bernarda Sleida populārāko lugu – melodrāmu Nākamgad tai pašā laikā.

Šis ir režisora Sergeja Ščipicina pirmais iestudējums Liepājas teātrī. Līdz šim Latvijā viņš strādājis divreiz - veidojot izrādes Mihaila Čehova Krievu drāmas teātrī un Valmieras teātrī.

Nākamgad tai pašā laikā (1975) Liepājas teātrī jau reiz tikusi iestudēta - 1991. gadā. Tas ir savdabīgs mīlestības stāsts par vīrieti un sievieti - Džordžu un Dorisu, kuri, ieraugot viens otru, nespēj pretoties iekārei, par spīti tam, ka abi ir precējušies un katram no viņiem ir trīs bērni. Šī viena vakara sakars pāraug tikšanās reizēs 24 gadu garumā, kad abi, kā norunāts, tiekas reizi gadā - vienā un tajā pašā datumā vienā un tajā pašā vietā - kādas nomaļas lauku viesnīcas numuriņā. Ļaujoties mīlestības piedzīvojumam un pārrunājot neskaitāmus jautājumus par dzīvi, bērnu audzināšanu, laulību un nāvi, abiem izdodas rast patiesu tuvību.

«Šajā izrādē mēs runāsim par to, kas ir mīlestība, krāpšana, kāda loma dzīvē ir laulībai, vai ģimenes esamība ierobežo personīgo brīvību. Tas būs mūsdienīgs skatījums uz šiem jautājumiem - situācijas atklāšana, to ne atbalstot, ne nosodot. Vienkārši parādot, cik dažāda var būt dzīve,» saka jauniestudējuma režisors Sergejs Ščipicins. Lai arī izrādē tiek risināti jautājumi, kuriem nav laika noilguma, lugas darbība notiek pagājušā gadsimta 50.-70. gados. Lai iezīmētu šo laikmetu, režisors pastiprināti pētījis mūzikas vēsturi, un izrādē skan šo gadu populārākās dziesmas aktieru dzīvā izpildījumā. Izrādes radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece Elīna Valdmane, horeogrāfe Liene Grava un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.