Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

PIRMIZRĀDE: Dons Žuans un viņa piecas mīļākās

© Valmieras teātris/vdt.lv

Piektdien, 15. februārī, pulksten 18.30 Valmieras teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos Ērika Emanuela Šmita luga Valoņas nakts, kas stāsta par pasaulslaveno mīlētāju Donu Žuanu. Režisors – Rolands Atkočūns (Lietuva).

Ar šo lugu franču valodā rakstošais beļģu rakstnieks Ēriks Emanuēls Šmits (1960) debitēja dramaturģijā 1991. gadā, un tā ir viņa pirmā 29 gadu vecumā sarakstītā luga.

Sena leģenda vēsta, ka iedabūt Donu Žuanu laulības ostā ir gandrīz neiespējami. Ja nu vienīgi, kad lieliem soļiem tuvojas vecums, savaldzināt sievietes kļūst arvien grūtāk, un sirdī ielavās bailes no vientulības. Šī stāsta centrā, kas risinās 18. gadsimta vidū, ir Dona Žuana piecas mīļākās, kuras uzaicinātas uz pili Normandijas nekurienē. Ikviena no viņām cer, ka kaislīgais mīlnieks apprecēs tieši viņu. Dona Žuana rīcībā ir viena nakts, lai iepazītu to, ko viņš vēl nepazīst - mīlestību.

Galvenajā lomā: Imants Strads. Pārējās lomās: Elīna Vāne, Māra Mennika, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Laura Atelsone, Ance Kukule, Klinta Leja, Aigars Apinis vai Uldis Sniķers, Eduards Johansons un Aigars Vilims.

Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, tērpu māksliniece Ilze Vītoliņa, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, horeogrāfe Inga Raudinga.