Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

IESKATIES: Liepājas teātra izrādes Rīgā

ZILĀ ISTABA. Liepājas teātra viesizrādes Rīgā notiks Dailes teātrī un M. Čehova Rīgas Krievu teātrī 20. un 21. martā © Liepājas teātra publicitātes foto, Ziedonis SAFRONOVS

Martā otrajā pusē notiks Liepājas teātra viesizrādes Rīgā. Uz galvaspilsētu tiks vesti iestudējumi Zilā istaba un Mizantrops. Abi tikuši nominēti Spēlmaņu nakts balvai divās nominācijās.

Viesizrādes notiks M. Čehova Rīgas Krievu teātrī un Dailes teātrī. RKT 20. martā rādīs režisora Regnāra Vaivara iestudēto izrādi Zilā istaba. Savukārt 21. martā Dailes teātrī skatītāji varēs noskatīties Viestura Meikšāna komēdiju par godīgumu Mizantrops ar Gati Maliku titullomā. Lai gan lugu 1666. gadā sarakstījis viens no izcilākajiem un nozīmīgākajiem komēdiju autoriem pasaules literatūrā Moljērs, šis nebūs oriģinālais variants. Viesturs Meikšāns izvēlējies lugas krietni jaunāko skatuves versiju, kuru radījis britu dramaturgs Martins Krimps, pārnesot lugas darbību uz mūsdienām. Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski.