Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde komēdijai pieaugušajiem

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Sestdien, 26. janvārī, pulksten 18 Daugavpils teātrī notiks pirmizrāde pirmajam aktiera Māra Korsieta režijā tapušajam iestudējumam pieaugušajiem 100 nakts pārpratumi. 16+.

Līdz šim Māris Korsiets Daugavpils teātra skatītājiem bija pazīstams ne tikai kā aktieris, bet arī kā vairāku bērnu izrāžu režisors (Sarkangalvīte un pasaku mežs, Vilka Vilmāra nešpetnie Ziemassvētki u.c.), savukārt komēdija 100 nakts pārpratumi, kas tiks spēlēta krievu valodā, būs Māra Korsieša pirmais iestudējums pieaugušajiem.

Iestudējuma pamatā ir franču dramaturga Marka Kamoleti pirmā luga La bonne Anna! (Ak, šī Anna!), kas pēc savas pirmizrādes 1958. gadā Francijā izsauca tādu publikas sajūsmu, ka tika nospēlēta vēl 1300 reižu un kļuva par spilgtas teatrālās karjeras sākumu tās autoram: pēc tam tapa vēl vairākas lugas, kuras tika iestudētas 55 valstīs, tostarp arī viena no viņa pazīstamākajām lugām Boeing-Boeing, kas tika iekļauta Ginesa rekordu grāmatā.

100 nakts pārpratumi ir klasiska situāciju komēdija, kas vēsta par kādu izmanīgu kalponi Annu un nedaudz no ģimenes dzīves rutīnas nogurušu pāri. Kādu dienu vīram pēkšņi steidzami jādodas komandējumā, sievai - jāapciemo savi vecāki, bet kalponei Annai tiek piedāvāts apciemot savus radus laukos. Taču māja paliek tukša uz neilgu laiku... Varoņus gaida simtiem pārpratumu vienas nakts garumā, kas, pateicoties kalpones pūlēm, izvēršas pavisam negaidītā finālā.

Lomās: Žanna Lubgāne, Irina Kešiševa, Mihails Samodahovs, Jeļena Ņetjosina, Aleksandrs Komarovs. Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs.