Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

"Brasa. Pumpurs. Spēks"

JAUNS SKATS. Izrāde iecerēta kā pārgājiens ar iepazīšanos. Brasa ir gana tuvu, lai pēc Vecrīgā jauki pavadīta vakara nāktu mājās kājām, bet arī diezgan tālu no Rīgas centra, lai brīžiem šeit sajustos kā mazpilsētā © Publicitātes foto

15. augustā pulksten 19 Brasas apkaimē pirmizrādi piedzīvos brīvdabas izrāde Brasa. Pumpurs. Spēks.

Izrādi veidojis nodibinājums Kultūras darbnīca sadarbībā ar nodibinājumu Mūzikas un mākslas atbalsta fonds. Tajā izmantoti Andreja Pumpura teksti, režisore Anta Priedīte, scenogrāfs Aigars Ozoliņš. Tērpus darinājusi Liene Dobrāja. Eduards Johansons. Izrādē piedalīsies Andis Strods, Liene Sebre, Karīna Tatarinova, Kaspars Zāle, Akvelīna Līvmane, Kristians Kareļins, Egīls Braķis, Sanda Dejus, Kaspars Silavs, Jānis Kronis, grupa Gapoljeri un brīvprātīgie rīdzinieki.

Izrādes veidotāji uzsver to, ka Brasa ir īpaša vieta. «Šeit slejas jūgendstila augstceltnes un atrodas simtiem gadu senas vēsturiskas vietas - Kara hospitālis, Lielie kapi un piecas baznīcas. Brasa ir gana tuvu, lai pēc Vecrīgā jauki pavadīta vakara nāktu mājās kājām, bet arī diezgan tālu no Rīgas centra, lai brīžiem šeit sajustos kā mazpilsētā. Kaimiņi šeit pazīst cits citu un aktīvi piedalās apkaimes dzīvē. Izrādes tapšanā iesaistījušies ar Brasas apkaimi cieši saistīti mākslinieki. Arī Andrejam Pumpuram ir kāda īpaša saikne ar šo vietu - viņš apglabāts Lielajos kapos.»

Izrāde iecerēta kā pārgājiens ar iepazīšanos. Ekskursija gida pavadījumā pa Brasas apkaimi. Tikšanās ar Andreja Pumpura eposa Lāčplēsis tēliem mūsdienu kontekstā, un it kā visiem zināmas vietas ieraudzīšana jaunā gaismā.