Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Kristians Kareļins. Dziesmu svētki nekad nebeidzas

TIK ŠIKS UN TĪRĪGS, ka ne pazīt! Tā aktiera Kristiana Kareļina jauno imidžu ievērtē viņa draugi. TV3 vasaras seriāla Viņas melo labāk! filmēšanas laikā Konstantīna lomas atveidotājs apmēram pusgadu nedrīkstēja apgriezt matus, bet nu viņam filmēšanā ir pauzīte līdz oktobrim, tāpēc aktieris atļāvies atbrīvoties no «diviem liekajiem kilogramiem» uz galvas © Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

«Nekad neesmu piedalījies dziesmu un deju svētkos, skolas gados veiksmīgi izlavierēju, lai man nebūtu ne jādzied, ne jādejo,» saka Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kristians Kareļins. Piektdien, 27. jūlijā, pulksten 19 viņam pirmizrāde Saulkrastu estrādē – lielizrādē ar dziesmām, jokiem un pārģērbšanos (Ne)Pareizie dziesmu svētki, ko iestudējis aktieris Mārtiņš Egliens.

Latvijas valsts simtgades, dziesmu svētku un Saeimas vēlēšanu gadā Latvijas teātru lieliskie dziedošie aktieri Mārtiņš Egliens, Elīna Avotiņa, Mārtiņš Brūveris, Marģers Eglinskis, Kristians Kareļins, Viktors Ellers un Pēteris Lapiņš ir ķērušies pie visiem šiem unikālajiem notikumiem un radījuši jaunu izrādi, kurā ar mīlestību un smaidu ļaus paskatīties uz to, kas mums ir dārgs, par ko mēs dusmojamies un - kādi mēs paši esam. «Gan dziedāsim, gan dejosim, pat igauniski runāsim,» atklāj aktieris Kristians Kareļins.

Aktieru atveidojumā un interpretācijā skatītājiem būs iespēja satikties ar iemīļotiem dziedātājiem un mūzikas grupām - Donu, Trīs tenoriem, Ingu Pētersonu, Vari Vētru, Olgu Rajecku, Uģi Rozi, Zigmaru Liepiņu, Mirdzu Zīveri, Imantu Vanzoviču, Jumpravu, Eoliku, Ritu Trenci, Lingu, Imantu Skrastiņu, Līviem, Liepājas brāļiem u.c. Būs iespēja piedalīties improvizētā dziesmu aptaujā un noskaidrot gadsimta labākos izpildītājus. Uzvedumā piedalīsies arī sabiedrībā pazīstamas personības, valsts amatpersonas, expersonas un citu valstu līderi, kuri teiks apsveikuma runas un citādi cels pasākuma nozīmību ar savu klātbūtni - tas viss, protams, aktieru atveidojumā. Piedalīsies arī deju grupa Kārļa Boža vadībā. Bērniem līdz 12 gadiem, ja nav nepieciešama atsevišķa sēdvieta, biļete nav jāpērk.

(Ne)Pareizie dziesmu svētki notiks arī Tukumā, Durbes estrādē (28. jūlijā), Liepājā, koncertestrādē Pūt, vējiņi! (10. augustā), Cēsu Pils parka estrādē (17. augustā) un Kuldīgas pilsētas estrādē (19. augustā).

«Uz pareizajiem dziesmu svētkiem man nesanāca aiziet. Likās, ka tie mani galīgi nevelk. Bet, kad ieslēdzu datorā, lai fonā skan noslēguma koncerts, sapratu, ka man ir jādabū tā svētku sajūta. Uzkāpu uz velosipēda, aizbraucu uz Mežaparku, nobraucu gar estrādi, paklausījos no ārpuses un - jā, tiešām sajutu to īpašo enerģiju. Ne velti tur lietus nelija...» stāsta Kristians Kareļins.

Viņš atklāj, ka reiz - XXIV Vispārējos latviešu dziesmu un XIV deju svētkos, kas notika 2008. gadā - ir tajos piedalījies. «Es biju ļoti svarīgā postenī - biju atslēgu sargs. Sēdēju būcenī pie kāpnēm, un bez manas ziņas nekas nevarēja notikt. Pēc atslēgām nāca visādi diriģenti, un es - gribēju devu, negribēju nedevu. Visiem bija jārāda caurlaide!» aktieris smaidot nosaka.

TV skatītāji Kristianu Kareļinu ir iepazinuši Kostjas lomā seriālā Viņas melo labāk!, bet daudzi viņu pazīst arī kā «Virtuves Kabarē apvienības» Gapoljeri solistu. Šajā grupā muzicē arī Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artis Drozdovs (basģitāra), kā arī muzikāli noskaņoti teatrāļi Normans Bārbals (bungas), Normunds Zālamans (ģitāra) un Māris Kurtiņš (ģitāra). Un rītvakar, 25. jūlijā, viņus varēs satikt un dzirdēt Saulrieta koncertā Mārupē (JIP - Mārupīte, Ežiņi, Mārupes novads), kur no pulksten 19 viņus iesildīs dziesminieks Mikus Frišfelds, bet vakaru vadīs grupas Keksi solists Dāvis Matskins. Ieeja no pulksten 17 (5 eiro), bērniem līdz 14 gadu vecumam pieaugušā pavadībā ieeja bez maksas.

Bet jaunā teātra sezona aktierim sāksies 7. augustā, un līdz tam vēl daudz kas jāpaspēj un jāizbauda. «Vasaras ir īsas un darbīgas. Forši, ka ir silts, ka ūdens silts. Vajag to visu baudīt, nevis čīkstēt, ka ir karsti. Un nekas, ja kādi svētki jau beigušies, jo - dziesmu svētki nekad nebeidzas!»