JRT saņem Polijas starptautiskā teātra festivāla trīs galvenās balvas

Jaunais Rīgas teātris (JRT) no Polijas pilsētā Toruņā notikušā starptautiskā teātra festivāla "Kontakt" mājās atgriezies ar trim galvenajām balvām, informē JRT Mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkēviča.

JRT festivālā spēlēja divas Alvja Hermaņa izrādes: "Zilākalna Marta" un "Vectēvs".

Festivāls vienlaikus ir arī konkurss, jo katru izrādi novērtē starptautiska žūrija, kurā šogad darbojās Lietuvas, Polijas, Vācijas, Ungārijas un Nīderlandes pārstāvji. 28 izrāžu konkurencē gandrīz visas galvenās balvas saņēma JRT, proti, teātris saņēma dubulto "Grand Prix" par izrādēm "Vectēvs" un "Zilākalna Marta", aktieris Vilis Daudziņš tika atzīts par labāko aktieri festivālā, režisors Alvis Hermanis - par labāko režisoru.

Par otro labāko izrādi tika atzīta Varšavas Nacionālā teātra izrāde "Tango", trešā labākā - Vahtangova teātra izrāde "Tēvocis Vaņa".

Festivāls šogad svinēja savu divdesmito gadadienu. Gadu gaitā festivāla nozīmīgumu noteikusi uzaicināto izrāžu mākslinieciskā vērtība, piedāvājot aktuālāko un kvalitatīvāko teātra mākslā gan Polijā, gan Eiropā, gan Krievijā. Festivāla programmu veido vairākkārt atzīti iepriekšējo gadu festivālu dalībnieki ar saviem jaunākajiem darbiem, labi zināmu režisoru izrādes, kas piedalās festivālā pirmo reizi, tāpat arī dažu daudzsološu jaunu, starptautiskajai auditorijai vēl neatpazīstamu režisoru darbi.

Šogad festivālā piedalījās teātra kompānijas no Krievijas, Rumānijas, Nīderlandes, Ungārijas, Vācijas, Dienvidkorejas, Polijas un Latvijas.

Festivāls Polijas pilsētā Toruņā noritēja no 22.maija līdz 28.maijam.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.