Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Tikai 2 dienas uz skatuves atgriezīsies Raimonda Paula mūzikls "Dāmu paradīze"

19. GADSIMTA PARĪZE. Dāmu paradīze ir stāsts par provinces meitenes likteni, kura devusies meklēt laimi modes un mīlestības galvaspilsētā. Tur, aiz pilsētas ārējās romantikas un krāšņajām vitrīnām, viņu sagaida arī bargā konkurences, melu un liekulības pasaule. Galvenajās lomās – Ilona Bagele un Lietuvas rokgrupas Soul Stealer solists Jeronims Miļus © Foto: Džeina SAULĪTE, Daugavpils teātra publicitātes foto

Tikai divas dienas – piektdien un sestdien – uz Daugavpils teātra skatuves atgriezīsies Maestro Raimonda Paula mūzikls Dāmu paradīze.

Pirms pieciem gadiem mūzikls, kura sižeta pamatā ir Emīla Zolā romāns Dāmu paradīze, kļuva par atspēriena punktu vairākiem muzikāliem iestudējumiem, kas tapuši uz Daugavpils teātra skatuves, bet tieši šī izrāde kļuva par skatītāju mīluli un jau tiek dēvēta par izrādi-ilgdzīvotāju, izrādi-leģendu. «Šī izrāde bija mana pirmā saskarsme ar Daugavpils teātra aktieru trupu radošajā darbā, pirmā režisora pieredze Daugavpils teātrī. Tāpēc varētu teikt, ka tā bija mana radošā dzimšanas diena,» saka mūzikla libreta autors un režisors Oļegs Šapošņikovs, atzīstot, ka katru reizi, kad izrāde tiek spēlēta, viņš piedzīvo ko līdzīgu dzimšanas dienai.

Režisors atgādina, ka, pateicoties tieši Dāmu paradīzei, Daugavpils teātrī tika izveidota sava dejotāju trupa, kuru kopš tā brīža vada horeogrāfe Irina Saveļjeva. Viņai šī izrāde ir īpaša ar personīgu izaugsmi. «Es sapratu, ka spēju izdarīt to, ko nekad nebiju domājusi, ka spēšu un ka vispār māku. Un, protams, dejotāju trupas rašanās man ir lielākā šā iestudējuma vērtība. Domāju, ka izrādes veiksme slēpjas aktieru un radošās komandas dvēselēs, kas tika ieguldītas darbā pie izrādes, jo visi strādāja ar milzīgu atdevi, iedvesmojot cits citu,» atminas Irina Saveļjeva.