Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

TEĀTRIS: Deviņi jautājumi mīlestībai

© Ekrānšāviņš/trd.lv

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris (RKT) sestdien, 23. septembrī, ar jauniestudējumu Gandrīz laime, ko iestudējis režisors Sergejs Golomazovs, atklās savu 135. sezonu.

Šī (ne)romantiskā komēdija iestudēta pēc mūsdienu amerikāņu aktiera un dramaturga Džona Kariani lugām Love/Sick un Almost, Maine, un katrai pieder atsevišķu epizožu kolekcija, kas apvienotas kopīgā tēmā. Ar autora atļauju no abām lugām Sergejs Golomazovs izvēlējies deviņas viegli ironiskas, ļoti spilgtas un visai trāpīgas skices par mīlestību: tikšanās un šķiršanās, atzīšanās un domstarpības, pārsteigumi un sapņi - tā ir luga par visiem priekiem un skumjām, kas veido iemīlējušos un mīlētāju gandrīzlaimi. Protams, pasaule nav pilnīga, ideāla, taču mīlestība pastāv. Un reizēm ar to arī pietiek.

Režisors Sergejs Golomazovs, Krievijas Federācijas Nopelniem bagātais mākslas darbinieks, daudzu teātra prēmiju laureāts, RKT repertuāru pēdējo gadu laikā ir papildinājis ar izrādēm Grenholma metode (2011), Ceļš uz Duvru (2013) un Bīstamais pagrieziens (2015).

Arī izrādes scenogrāfs Nikolajs Simonovs (Krievija) jau ir strādājis RKT - veidojis scenogrāfiju izrādei Mīlēt (2016). Savukārt kostīmu māksliniece Jevgēņija Panfilova (Krievija), prēmijas Zolotaja maska 2015 laureāte, kura ir kostīmu autore vairāk nekā 60 izrādēm Maskavas, Sanktpēterburgas, Krasnodaras, Jaroslavļas, Viļņas teātros, ar RKT sadarbojas pirmo reizi.