Valmieras teātrī notikusi pirmizrāde

30. aprīlī Valmieras teātra Apaļajā zālē notikusi pirmizrāde Alvja Lapiņa komiskai drāmai par jancīgiem latviešiem „Eldorado”, kuru iestudējis režisors Varis Brasla.

Kādas mazas pilsētiņas iedzīvotāji - pastniece Veronika, kas klusi vienatnē darbojas, lai uzturētu tīru vietējo atpūtas vietu ezermalā, viņas pielūdzējs Krišjānis - vīrs ar zelta rokām, bet nelabojamu melošanas un piedzīvojumu kāri, amatieris gleznotājs Alfrēds, kurš gatavs piedalīties visos Krišjāņa pasākumos, pensionēta skolotāja un ģimenes ligzdas kopēja Anna, vietējās baznīcas zvaniķis Miķelis, apsviedīga veterinārārste, Eiropas projektu bīdītāja Santa un topošais politiķis Stibiņš. Krišjānis un Alfrēds gribētu savu dzimto vietu pārvērst par mītisko laimes zemi Eldorado, kur bez pūlēm katrs varot iegūt laimi un naudu. Iedzīvošanās plānos ietilpst gan skaistu sieviešu aktu gleznošana, gan dažādi pagrīdes rūpali un pat ekoloģisku slieku audzēšana. Taču arī pārējiem ir savi dzīves plāni, kas ik palaikam maina abu draugu ieceres...

Izrādē spēlē režisora iemīļoti aktieri Dace Eversa, Tālivaldis Lasmanis,Januss Johansons, Baiba Valante, Aigars Vilims, Terēze Lasmane un Mārtiņš Meiers.

Ar Alvi Lapiņu Varis Brasla sadarbojies jau daudzus gadus, jo lugas autoru un režisoru vieno skatījums uz dzīves parādībām, humora izjūta un paļaušanās uz otra amata prasmi. Valmieras teātrī Varis Brasla jau iestudējis arī A. Lapiņa lugu „Atvari”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.