Ārvalstu teātra profesionāļiem rādīs Latvijas teātru izrādes

Aprīļa beigās Latvijas Jaunā teātra institūts rīko Latvijas teātra skati ārvalstu teātru un festivālu direktoriem, režisoriem, kritiķiem un citiem interesentiem. Skate notiks no 27.aprīļa līdz 30.aprīlim, demonstrējot gan repertuāra teātru, gan neatkarīgu režisoru un kompāniju iestudējumus.

Skates laikā tiks izrādītas vairākas Jaunajā Rīgas teātrī iestudētas izrādes: teātra mākslinieciskā vadītāja Alvja Hermaņa jaunākās Rīgā iestudētās izrādes "Melnais piens" un "Ziedonis un visums", kā arī 2009.gadā pirmizrādi piedzīvojusī izrāde "Vectēvs". Tāpat tiks izrādīta Regnāra Vaivara Jaunajā Rīgas teātrī iestudētā izrāde "Bračkas" un Māras Ķimeles iestudētā izrāde "Jāņonkulis", kas veidota pēc Antona Čehova lugas "Tēvocis Vaņa".

Valmieras teātrī savukārt tiks demonstrēta Viestura Meikšāna izrāde pēc filmu "Amerikāņu skaistums" un "Magnolija" motīviem - "Vīns un nezāles", savukārt Nacionālajā teātrī viesiem tiks rādīta populārā krievu režisora Kirila Serebreņņikova iestudētā Nikolaja Gogoļa "Mirušo dvēseļu" skatuves versija.

Ārvalstu viesiem Rīgā, skolā "Rīdze", tiks izrādīta režisora Mārtiņa Eihes iestudētā izrāde "Kauja pie...", Ģertrūdes ielas teātrī būs iespēja noskatīties Mārtiņa Eihes un Kristas Burānes radīto objektu izrādi ģimenēm "Vasaras sala", slovēņu horeogrāfa Branko Potočana veidoto dejas un mūzikas izrādi "Männersache" ("Vīru lietas"), kā arī Ineses Mičules iestudējumu "...stāsti man par...".

Skatē iekļauta arī Vladislava Nastavševa režisētā izrāde "Mitjas mīlestība" no neatkarīgā teātra "Dirty Deal Teatro" repertuāra.

Latvijas teātra skates apmeklētāji tiks iepazīstināti ar pašreizējo situāciju Latvijas teātra vidē, viņiem plānotas tikšanās ar izrāžu veidotājiem.

Latvijas teātra skati rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Latvijas teātriem, to atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Gētes institūts Rīgā un viesnīca "Albert Hotel".

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.