Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Pasniegtas "Tony" balvas; labākā aktrise - 71 gadu vecā Midlere

© Scanpix

Svētdien notikušajā "Tony" balvu pasniegšanas ceremonijā visvairāk balvu ieguvis mūzikls "Dear Evan Hansen", tostarp par labāko mūziklu un labāko galvenās lomas tēlotāju.

Mūzikls, kas vēsta par vidusskolnieku Evanu Hansenu un to kā viņa dzīve sagriežas kājām gaisā pēc klasesbiedra pašnāvības, ieguva sešas balvas, tostarp 23 gadus vecais aktieris Bens Plets tika apbalvots kā labākais aktieris galvenajā lomā.

Scanpix

Balvu kategorijā "labākā aktrise" ieguva 71 gadu vecā Bete Midlere par lomu mūziklā "Hello, Dolly!", kas kopumā ieguva četras "Tony" balvas, tostarp par labāko jauniestudējumu.

Balvu kategorijā "labākā luga"' ieguva "Oslo" par Izraēlas un palestīniešu miera procesu un norvēģu diplomātu pāri, kas iesaistīts 1993.gada Oslo līguma tapšanā.

Luga izpelnījusies lieliskas atsauksmes un Holivudā jau top filma, ko uzņem producents Marks Plets, kurš strādājis arī pie oskarotā mūzikla "La La Land".

71.ikgadējā "Tony" ceremonija notika svētdienas vakarā. "Tony" balvas tiek piešķirtas par izcilību teātra mākslā, un tās tiek uzskatītas par teātra ekvivalentu slavenajām ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskaru" balvām.