Elektroakustisks stāsts "Vieglums" skatāms LNO Jaunajā zālē

16., 17.un 30.aprīlī plkst.19:30 LNO Jaunajā zālē būs skatāms elektroakustisks stāsts "Vieglums" - vasaras vidus reibinošo smaržu stāsts par viena cilvēka apjukumu, vientulību un nemieru divu diennakšu ietvarā.

"Kaut arī liriskā varoņa domu psiholoģiskā situācija ir nevienkārša, viņš patveras dabas ārkārtējā skaistuma fascinācijā. Muzikālā ziņā mans līdzeklis ir smalkums, lai materializētu to vieglo teju bezsvara stāvokļa sajūtu, kāda rodas, kad tev nekas nav jādara un tu vari vienkārši būt vasarā," stāsta mūzikas un sižeta autors Kristaps Pētersons.

Horeogrāfiju un dejas iestudējis Kirils Burlovs, viņš atveido arī centrālo izrādes tēlu, mūziku darbam veidojuši Kristaps Pētersons, Edgars Raginskis un Jēkabs Nīmanis, video - Elvi video, piedalās - Oskars Petrauskis (saksofons), Liene Kļava (elektriskā vijole), Kristaps Pētersons (kontrabass), "Altera Veritas", DJ Krii.

"Mans varonis ir iestidzis dzīves lokos ar to uzplaiksnījumiem un satumsumiem. Viņš saldkārē sapņo par nolemtību un tiecas uz to, kā uz ko līdz šim neizdibinātu. Atklāsmes brīžos tīšuprāt paklūp un, apmaldījies pārdomu mežā, sāk šaubīties par pasaules radīšanas mērķi, līdz traģiska gala nojausmā cerība uz risinājumu gaist. Savā priekšnesumā mēģināšu atainot cilvēka virzību pa dzīves līkločiem un galvenokārt virzību nekurienē. Mans varonis klūp, apstājas, rod attaisnojumu savam kūtrumam, kā arī dzinuli ceļa turpināšanai. Šo cilvēku moka nolemtība, viņš sirgst ar nihilismu, dzīves noliegšanu un bailēm no nenoteiktības. Vai viņa ceļš būs "viegls" - nav zināms. Visticamāk, tas nebūs tik "viegls", lai viņš to spētu ietērpt vārdos," stāsta horeogrāfs un izrādes Centrālais tēls Kirils Burlovs.

Pasākumu rīko "Brīvās mūzikas aģentūra".

Svarīgākais