Latvijas sporta faniem zema interese par Vankūveras olimpisko spēļu apmeklēšanu

Salīdzinājumā ar citiem gadiem Latvijas sporta faniem ir zema interese par Vankūveras ziemas olimpisko spēļu apmeklēšanu, atzīst biznesa portāla "Nozare.lv" aptaujāto tūrisma aģentūru pārstāvji.

Ceļojumu biroja "Express Travel" projektu menedžere Ruta Skrinda atzīst, ka, lai gan viņas pārstāvētā aģentūra specializējas sporta pasākumu braucienu segmentā, šogad uz Vankūveras ziemas olimpiskajām spēlēm pārdots ievērojami mazāks biļešu skaits.

"Express Travel" biļetes uz olimpiskajām spēlēm rezervējusi jau pirms diviem gadiem, taču lielu daļu no tām nav izdevies realizēt. Skrinda atzīst, ka caur aģentūru uz Vankūveru šogad devušies vien 30 sporta fani.

Kā vienu no iemesliem aģentūras pārstāve min sarežģīto nokļūšanu Vankūverā no Rīgas un lielas izmaksas, kas krīzes laikā nav pa kabatai pat kvēlākajiem sporta faniem.

"Aviobiļetes uz Vankūveru bija iespējams iegādāties, sākot no 750 latiem, un lētākās biļetes uz atklāšanas ceremoniju bija iespējams iegādāties par aptuveni 400 latiem," sacīja Skrinda.

"Express Travel" pārstāve atzīst, ka nepārdotās biļetes uz noslēguma ceremoniju joprojām esot pieejamas un tiekot piedāvātas ar ievērojamām atlaidēm.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) bijis oficiālais biļešu izplatītājs uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm, un, pēc Skrindas teiktā, biļetes nelielos daudzumos iegādājušās arī atsevišķas tūrisma kompānijas, taču kopumā aktivitāte bijusi ievērojami mazāka nekā citus gadus.

Tūrisma kompānijas "Kaleva Travel" mārketinga direktors Pauls Gusts pastāstīja, ka 2009.gada sākumā "Kaleva Travel" veikusi klientu aptauju, lai noskaidrotu, cik liela interese ir par olimpisko spēļu apmeklēšanu.

"Aptaujā norādījām orientējošās izmaksas un LOK noteiktos biļešu iegādes noteikumus. Pamatojoties uz ceļojumu dārdzību un ierobežojumiem biļešu iegādē, interese bija visai zema, līdz ar to "Kaleva Travel" neveica papildus aktivitātes, lai veicinātu olimpiādes apmeklēšanu. Periods, 2009.gada sākums, kad bija jāsāk rezervēt ceļojumi, sakrita ar strauju ekonomisko lejupslīdi, kas lika sabiedrībai pārskatīt savus izdevumus attiecībā uz ceļošanas paradumiem," atzīst Gusts.

Caur "Kaleva Travel" ceļojumus uz olimpisko Vankūveru organizēja aptuveni 30 cilvēki, kas spēļu apmeklēšanu parasti kombinēja ar citiem ASV un Kanādas apmeklējuma mērķiem, bet olimpiādes biļetes un dzīvošanu bija sarūpējuši pašu spēkiem.

"Olimpisko spēļu apmeklēšana tradicionāli nav lēts prieks, un papildus jārēķinās ar ierobežotu viesnīcu izvēli. Savlaicīgi rezervējot aviobiļeti, to uz Vankūveru varēja iegādāties par aptuveni 650 latiem, lidojot uz blakus pilsētām, to bija iespējams izdarīt arī lētāk," atzina Gusts.

Arī ceļojumu aģentūras "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša atzina, ka to ceļotāju skaits, kas devies uz Vankūveru, izmantojot šīs aģentūras pakalpojumus, bijis neliels.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais