Jaunais Rīgas teātris ar izrādi "Klusuma skaņas" piedalīsies festivālā Jaunzēlandē

Jaunā Rīgas teātra kolektīvs februāra beigās un marta sākumā ar režisora Alvja Hermaņa iestudēto izrādi "Klusuma skaņas" Jaunzēlandes galvaspilsētā Velingtonā piedalīsies festivālā "New Zealand International Arts Festival".

Izrāde būs skatāma no 26.līdz 28.februārim un no 2.līdz 5.martam.

Jaunzēlandes starptautiskais mākslas festivāls notiek ik pēc diviem gadiem, un tas ir šīs valsts nozīmīgākais un lielākais kultūras pasākums, kas piedāvā labāko mākslas jomā gan no visas pasaules, gan Jaunzēlandes. Festivāls piedāvā teātra izrādes, deju programmu, dažādu mūzikas žanru koncertus, kā arī literāro programmu.

Izrādes "Klusuma skaņas" darbība norisinās 1968.gadā. Lai gan tas bija revolucionāru nemieru laiks - studentu nemieri Francijā, "Prāgas pavasaris" Čehoslovākijā – Alvim Hermanim tā ir izrāde "par jaunību, par zaudēto nevainību, arī par īpašu laiku, kāds bija 60.gadu beigās, kad cilvēks vēl loloja ilūziju par kolektīvu laimi". Šī atmosfēra tiek raksturota ar Saimona un Garfunkela dziesmām.

Janvārī Jaunais Rīgas teātris ar izrādi "Soņa" Francijā, Nicā piedalījās festivālā "Festival des Arts Russes in Nice". Savukārt martā ar izrādi "Cēlgāzes" plānots piedalīties festivāla "Zelta Maska" papildu programmā "Maska Plus" Krievijas galvaspilsētā Maskavā.

Jaunajam Rīgas teātrim šī gada pirmajos mēnešos arī ieplānotas vairākas viesizrādes ārvalstīs, liecina informācija teātra mājaslapā.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.