30.oktobra jubilāre: aktrise Karīna Tatarinova

Aktrise Karīna Tatarinova ir piedzimusi rudenī, un viņa atzīst, ka rudens arī ir viņas mīļākais gadalaiks. «Man rudens patiešām patīk – īpaši tāds remdeni vējains, kāds tas ir Liepājā.» © F64

«Vai ir sieviete, kura nedomā par saviem gadiem? Šogad pati sev uzdāvināju Kazbegi virsotni – uzkāpu 5047 metru augstumā – un noskrēju Lisabonas pusmaratonu. Tā ka – ar saviem gadiem esmu visnotaļ apmierināta, jo 22 gados diez vai ko tādu būtu paveikusi,» secina aktrise Karīna Tatarinova. Viņai šodien dzimšanas diena!

«Savas dzimšanas dienas, ja vien nesanāk būt uz skatuves, kā gan bieži ir iegadījies, parasti neplānoju. Tad arī sanāk visforšākās. Redzēs, kā būs šoreiz,» saka Karīna Tatarinova, atzīstot, ka nekā īpaši šo dienu neplāno. Bet svētku sajūtu, kā likums, viņai parasti sarūpē apkārtējie – draugi, radi, paziņas, arī nepazīstami cilvēki, kuru apsveikumus aktrise saņem epastā, nepazīstamu adresātu īsziņās telefonā un, protams, sociālajos tīklos. «Ar draugiem par dzimšanas dienas faktu parasti iesmejam: kļūt atkal par gadu vecākam – kāds tur iemesls priekam...!»

Prieku Karīnai sagādā radoša darbošanās, un, kā viņa pati saka, tieši šobrīd viņa pievelk astītes darbiem, kas iekavējušies viņas pēdējo divu mēnešu ceļojumu dēļ – tās ir filmēšanas un atmēģināšana iepriekš veidotajiem muzikālajiem projektiem. «Ir piedāvājums Mazās muzikālās pasakas, kuras ierakstījām 2014. gadā un par ko ieguvām Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu kā Labākais albums bērniem, realizēt kā koncertuzvedumu, kā arī šo pašu pasaku albumu ieskaņot krievu valodā,» stāsta šī albuma producente un režisore.

Aktrise atklāj, ka šobrīd viņa mācās arī spēlēt čellu, kas būs nepieciešams jaunam teātra projektam režisores Ingas Tropas vadībā. Viņa iestudēs Ingmara Bergmana drāmu Neuzticīgie. Savukārt novembra vidū Karīna dosies uz Liepājas teātri, kur viņai būs loma pie režisores Gaļinas Poliščukas, kura tur iestudēs Torntona Vaildera darbu Mūsu pilsētiņa. Iestudējums, kura pirmizrāde plānota 29. janvārī, būs pielāgots mūsdienām un stāstīs par Liepāju un tās cilvēkiem. Šī Karīnai būs otrā loma Liepājas teātra repertuārā – viņa spēlē arī režisora Regnāra Vaivara iestudētajā Mārtina Makdonas letālajā komēdijā Klibais no Inišmānas.

Jau vairākus gadus aktrise darbojas arī mūziķu Plenēra apvienībā, izpildot gan teātra un kino dziesmas, gan visiem labi zināmas un arī mazāk pazīstamas melodijas. Tuvākajā laikā publiski koncerti gan nav plānoti, bet, iespējams, dziedošā aktrise jau pavisam drīz būs sastopama Liepājas pusē, jo ir dažas idejas un jau konkrēti piedāvājumi. «Ceru, ka man sanāks sadarbība ar Liepājas mūziķiem un ka paralēli mēģinājumiem teātrī tam būs laiks,» viņa nosaka un tad izstāsta, ka jau pavasarī aizsākās sadarbība ar trompetistu un komponistu Oleksiju Demčenko un viņa DTour Orchestra. Ir doma šo sadarbību turpināt. «Oleksijs ir sens un ļoti labs draugs, viņš raksta brīnišķīgu mūziku un radoši huligāniski interpretē citu autoru dziesmas.»

Bet, taujāta, ko viņai dzimšanas dienā novēlēt, pēc kā šai dzīves posmā ilgojas sirds, Karīna nosmej: «Oi, ko tik mana sirds nevēlas! Visu! Un daudz! Patiesībā ne tikai es pati sev jau esmu uzdāvinājusi viskārotāko dāvanu – ceļojumus un kalnus, bet arī draugi un līdz šim nepazīti cilvēki man jau sagādājuši lieliskas dāvanas, dažādos veidos palīdzot realizēt pēdējo divu mēnešu ceļojumus. Bez viņiem tas būtu stipri sarežģīti. Paldies viņiem par to!» Karīna ir no sirds pateicīga.



Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais