Liepājas teātris aicina uz pirmizrādēm

Februārī Liepājas teātrī gaidāmi vairāki īpaši notikumi - jau 5. februārī pirmizrādi piedzīvos G. Grekova drāmas "Hanana" iestudējums režisora Dž.Dž.Džilindžera režijā, bet nākošās nedēļas beigās - 12. februārī - viesnīcas "Promenāde" zālē Entonija Nelsona luga "Cenzors", ar kuru Liepājas teātrī debitēs jaunais režisors Valters Sīlis.

20.februāra vakarā pēc skatītāju lūguma uz skatuves atgriezīsies Denija Kinga krimināltrillleris "Killlera dienasgrāmata", kuru režisors Dž.Dž.Džilindžers iestudēja 2007.gadā. Gadu gaitā izrāde ieguvusi gan skatītāju mīlestību, gan kritiķu atzinību. Par Jana lomas atveidojumu Egons Dombrovskis saņēmis 2006./2007.gada "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Gada aktieris".

25.februārī pēdējo reizi iespējams noskatīties izrādi "Bērniņi...", kuru pēc Dīna Kunca romāna "Nakts balsis" motīviem dramatizējis tās režisors Ivars Lūsis. "Bērniņi…" ir stāsts par skolas jaunatnācēju Kolinu, kas savā iepriekšējā skolā bijis "izstumtais" un Roju - populārāko zēnu skolā. Rojs izvēlas draudzību ar savādo vientuļnieku Kolinu, kas tālāko notikumu gaitā pārvēršas dramatiskos pārdzīvojumos.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais