Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

29.septembra jubilāre: aktrise, mūziķe Ieva Pļavniece

Ko Ievai Pļavniecei dzimšanas dienā novēlēt? «Vairāk iekšēja miera. Un lai visiem tiem foršajiem cilvēkiem, kuri ir man apkārt, ir viss kārtībā ar veselību, dzīvesprieku un humora izjūtu. Tad arī es būšu priecīga un laimīga» © no Ievas PĻAVNIECES personīgā arhīva

«Man praktiski nekad nav vārda dienas ballītes, tāpēc dzimšanas diena ir jāsvin. Es arī esmu sapratusi, ka dzimšanas dienas svinēšana ir liela lieta, jo tad var sadabūt kopā visus tos draugus, kurus ikdienā neizdodas bieži satikt. Jā, tā ir forša iespēja visiem kopā būt,» saka aktrise un mūziķe Ieva Pļavniece. Viņu šodien suminām 36. dzimšanas dienā!

Šodien jubilāre gan būs aizņemta dažādos darbos, tāpēc nekāda svinēšana netiek plānota. Taču ballīte tomēr būs – visi tie, kuri viņu vēlas apsveikt, rītvakar tiks mīļi gaidīti uz izrādi mūzikas un teātra restorānā un naktsklubā Happy Days & Nights. Šoruden klubs uzsācis savu otro sezonu, un rītvakar Ieva Pļavniece, kura ir šī kluba mākslinieciskā vadītāja, spēlēs izrādē Dzīve virs jumtiem.

«Man šobrīd ir divas aktīvas izrādes, un abas tiek spēlētas pie mums, uz Happy Days & Nights skatuves. Viena ir Dzejnieki. Nakts. Bohēma, kuru spēlējam jau vairākus gadus. Skatītājiem patika, kā mēs šai izrādē komunicējam un pozitīvi ālējamies, ka bija likumsakarīga vēlme veidot turpinājumu. Un Raimondas Vazdikas režijā tapa Dzīve virs jumtiem, kas ir stāsts par mūsu komponistiem, bet ne tikai. Arī par māksliniekiem. Tajā ir ļoti daudz labas mūzikas interesantās aranžijās, ko veidojusi Ilze Grunte. Un man ir prieks, ka cilvēkiem patīk arī šī jaunā izrāde,» saka Ieva Pļavniece, piebilstot, ka viņai ir prieks arī būt uz skatuves un kopā ar kolēģēm veidot «pozitīvu ārprātu».

Absolūti pozitīvs ir arī TV3 muzikālais slavenību pārvērtību šovs Izklausies redzēts, kas pagājušās svētdienas vakarā uzsāka savu otro sezonu un kurā dažādos tēlos mēģinās iejusties arī Ieva Pļavniece. Sezonas pirmajā raidījumā viņa pieņēma izaicinājumu pārtapt par vienu no šā brīža skandalozākajām popdīvām šovbiznesā – dziedātāju Lady Gaga. Tie, kuri neredzēja, kā viņai tas izdevās, to var noskatīties portālā skaties.lv.

«Ja kādā no raidījumiem man izdosies būt augšgalā, naudas balva tiks novirzīta Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmei Ulubele. Kāpēc tāda izvēle? Tāpēc, ka kaķi...» viņa saka. «Man šķiet, ka iepriekšējā dzīvē esmu bijusi kāda ēģiptiešu valdniece. Nu, noteikti jau, ka Kleopatra,» aktrise pasmaida un saka, ka ēģiptieši dievināja kaķus, un arī viņai ar kaķiem ir cieša saikne. Šobrīd viņa izbauda četru kaķu mīlestību. «Vecākais ir Neo, melns. Viņš ir tas, kurš pirms trīspadsmit gadiem ieskrēja Dailes teātrī. Viņš ir visviedākais, saimes ciltstēvs, kurš pārējos apmāca, kā izaugt par brīnišķīgiem kaķiem. Nākamais pēc vecuma ir Čapis, arī melns, viņu pirms septiņiem gadiem man piespēlēja māsa. Jautāja, vai nezinu kādu, kuram vajadzētu kaķīti. Viņš bija jāizglābj no jūras skolas... Un pirms diviem gadiem mūsu kompānijai pievienojās arī divi siāmieši – dvīņi, brālīši Džo un Marķīzs,» stāsta Ieva Pļavniece. Viņa apgalvo, ka kaķi ir brīnišķīgi sadalījuši teritoriju un visi kopā gan dauzās, gan mīļojas. «Siāmieši ir vieni no mīļākajiem kaķiem, kādi vispār redzēti. Un stereotips, ka viņi ir nešpetni, ir absolūtas muļķības! Viss atkarīgs no audzināšanas un cilvēku attieksmes. Dzīvniekus vajag mīlēt, un, ja viņus mīl, viņi atbild ar to pašu,» viņa jau sen to sapratusi.

Aktrise secina, ka šis rudens tiešām ir darbu pārpilns, turklāt daudz laika un enerģijas prasa arī darbošanās klubā. «Mēs esam paplašinājuši piedāvājumu un tagad strādājam jau no pulksten astoņiem rītā – sākam ar biznesa brokastīm. Manuprāt, mūsu restorāns, kur cilvēkiem ir iespēja paslēpties no garāmejošiem skatieniem, ir brīnišķīga vieta biznesa sarunām. Mēs paplašinām arī branču – tā kā cilvēkiem ļoti patīk mūsu svētdienas brančs, kas ar savu kvalitāti atšķiras no citiem piedāvājumiem, jau no oktobra vidus mums būs brančs arī sestdienās,» atklāj Happy Days & Nights mākslinieciskā vadītāja.