Valmieras teātrī veido šovu ap vīnu un nezālēm

5. februārī plkst. 18.30 uz Valmieras teātra Lielās zāles skatuves pirmizrādi piedzīvos režisora Viestura Meikšāna skatuves variants pēc filmu „Amerikāņu skaistums” un „Magnolija” motīviem „Vīns un nezāles”.

Izrādes veidotāji Viesturs Meikšāns kopā ar scenogrāfu Reini Suhanovu izrādei piešķir traģikomisku noskaņu ar realitātes šova elementiem.

„Laipni lūgti dīvaino sakritību šovā, kur nav runa par ezotēriku, bet fiziku, vai, precīzāk sakot, par dabas likumiem.” Šī izrāde ir realitātes šovs par vispārākajām pakāpēm. Iedvesmas avots ir filmas „Amerikāņu skaistums” un „Magnolija”. Iespējams, ka visas pakāpes un pareizās dzīves veidošanas likumi apstājas pie skaistuma - to nevar sakārtot, tikai izjust. Kur beidzas prāts, tur sākās bez-prāts, ne-prāts, prāts-no-malas vai arī vienkārši – miers un skaistums.

Izrādes režisors Viesturs Meikšāns atklāj: „Grāmatveikalos ir nopērkama grāmata „The Secret”, kas māca cilvēkiem, kā kļūt veiksmīgākiem, ietekmējot savu apziņu. Ideja ir ļoti veselīga un, iespējams, ar pašsuģestiju varam izbraukt ārā no visiem netikumiem un problēmām, kā arī atbrīvoties no pārējā, kas nav mūsu laimes cienīgs. Tikai – vai vispārākajā pakāpē sludinātās patiesības par visekonomiskākajām spuldzītēm, visbiezākajām skropstām un vispareizākajām domām ir vienīgā burvju nūjiņa? Izrādē ironiski runājam par labo domu domāšanu, taču, galvenokārt, mūs interesē – kas notiek situācijā, kad cilvēks pasaka „nē” dzīvei, kāda tā bijusi līdz šim, un sāk visu no sākuma. Galvenais varonis Leons Burnickis zaudē savu darba un kļūst par Salaveci, kura moto ir: es esmu cilvēks, kam nav ko zaudēt”.

„Vīns un nezāles” ir gandrīz parodija ar realitātes šova elementiem.

Valmieras teātra realitātes šovā-komēdijā piedalīsies Imants Strads, Elīna Vāne, Inga Siliņa, Ingus Kniploks, Krišjānis Salmiņš, Ieva Puķe, Tālivaldis Lasmanis un Māra Vīgante.

Izrādes scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmus veido Ieva Veita un Rūta Briede, bet par muzikālo noformējumu rūpējas Mārtiņš Meiers.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.