Piedzērušies aktieri nespēj nospēlēt izrādi

Eksperimentālā Frankfurtes teātra "Schauspiel" aktieri nav spējuši pabeigt izrādi, jo dzērumā nokrituši no skatuves, ziņo vācu izdevums Bild.

Viss izklausītos dīvaini, ja ne vien fakts, ka tas noticis Frankfurtes teātrī "Schauspiel" iestudētās krievu leģendāra autora Venedikta Jerofejeva poēmas "Maskava - Gailīši"(“Moskva-Petuški”) izrādes laikā.

Uz skatuves metāla krēslos sēdošie četri aktieri, lejot glāzēs, dzerot un ik pa brīdim pielecot kājās un izsaucoties "Nastrovje",izmētāja lapas ar lugas tekstu un beigu beigās sāka liet alkoholu arī skatītājiem. Aktieri izmantojuši nevis kā pierasts teātrī ūdeni, bet gan īstu degvīnu. Šķiet, ka eksperimentālā teātra aktieri, pārāk reāli vēlējušies iemiesoties dotajā materiālā.

Publikai redzētais paticis, ko viņa nekavējusies paust skaļi applaudējot. Aktieru dzēruma pakāpe kļuvusi manāma brīdī, kad viens no viņiem ar visu krēslu atmuguriski iekritis skatītāju zālē, otrs pakritis uz skatuves zem galda, bet trešais bijis tik nevaldāms, ka nācies izsaukt gan mediķus, gan policiju.

Lai viņu nomierinātu, ieradās četras policijas patruļas mašīnas ar policistiem un pat policijas suņiem. Galu galā piedzērušais aktieris tika nogādāts slimnīcā.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.