Daugavpils teātra jaunais vadītājs stājies amatā

Daugavpils teātra jaunais vadītājs Miervaldis Brodovs ķēries pie savu tiešo pienākumu pildīšanas.

Lai iepazītos ar situāciju iestādē, kuras vadīšana viņam uzticēta, Brodovam būšot nepieciešamas vismaz dažas nedēļas, tā viņš paskaidroja aģentūrai LETA.

Brodova kandidatūru VSIA "Daugavpils teātris" valdes locekļa amatam konkursa komisija apstiprinājusi vienprātīgi.

Komisijai Brodovs uzsvēris, ka ir gatavs kopīgi ar Kultūras ministriju meklēt ceļus un risināt teātra darbības principus, kas saistīti ar repertuāra politiku, izrāžu mākslinieciskā līmeņa paaugstināšanu, izrāžu optimizāciju un abu trupu aktieru mākslinieciskās meistarības izaugsmi.

Brodovs dzimis 1952.gadā Ilūkstē, Daugavpils rajonā. Mācījies Rīgas Kultūras un izglītības darbinieku tehnikumā, Latvijas Valsts konservatorijā apguvis masu pasākumu režisora specialitāti, Psiholoģijas augstskolā ieguvis profesionālo kvalifikāciju psiholoģijā, bet Daugavpils universitātē ieguvis profesionālo maģistra grādu sabiedrības pārvaldē un iestādes vadītāja kvalifikāciju.

Jau informēts, ka pagājušā gada septembrī drīz pēc tam, kad kļuva zināms, ka Daugavpils teātrim būtiski tiks samazināts finansējums, atlūgumu uzrakstīja tā direktore Inese Laizāne. Daugavpils teātri viņa bija vadījusi pēdējos astoņus ar pusi gadus.

"Daugavpils teātra turpmākajā darbībā gaidāmas nozīmīgas izmaiņas. Lai tās īstenotu, droši vien ir nepieciešams cits cilvēks, kuram būtu savs redzējums, kā teātrim izdzīvot samazinātā finansējuma apstākļos," aģentūrai LETA iepriekš paskaidroja nu jau bijusī teātra direktore.

Minimālā naudas summa, kas nepieciešama teātra funkcionēšanai, pēc Laizānes domām, esot 300 000 latu gadā. Savukārt dotācija, ko valsts šogad piešķīrusi Daugavpils teātrim ir vien 182 507 lati jeb vairāk nekā divas reizes mazāk nekā pērn.

Kultūras ministrs Ints Dālderis (TP) Daugavpils apmeklējuma laikā iepriekš solījis - ja situācija ar valsts budžetu kļūšot stabilāka, Daugavpils teātrim varētu tikt meklēts papildu finansējums, kā arī uzsvēris, ka teātrim pašam būtu vairāk jāpiedomā pie naudas pelnīšanas - jāpanāk, lai uz tā iestudējumiem nāktu vairāk skatītāju, kā arī jāaktivizē viesizrāžu darbība.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.