Rīgā skatāma pasaulslavenā Berlīnes kolektīva "Rimini Protokoll" izrāde

© publicitātes

No otrdienas, 14.oktobra, Eiropas kultūras galvaspilsētas laikmetīgā teātra programmā "forte forte"būs skatāma pasaulslavenā Berlīnes kolektīva "Rimini Protokoll" izrāde „Situāciju telpas”.

Situāciju telpas ir daudzlīmeņu video izrāde 20 spēlētājiem, kuras laikā skatītāji nonāk 20 situāciju telpās un kļūst par lieciniekiem 20 dzīvēm, kuras ietekmē ieroči. Te ir Izraēlas armijas karavīrs, ķirurgs no organizācijas Ārsti bez robežām, Meksikas narkokarteļa administrators, hakeris, bērns – karavīrs no Kongo, Bundestāga deputāts un citi. Unikāli ir ne tikai Situāciju telpu stāsti, bet arī forma – skatītājs seko varoņiem gan planšetdatora ekrānā, gan reālajā telpā un laikā, kļūstot par dalībnieku notikumos, kas atklāj, ka arī mūsu dzīves, iespējams, ir globālās kara arhitektūras daļa.

Daudz apbalvojumus saņēmusī režisoru apvienība Rimini Protokoll ir vācu un šveiciešu kompānija, ko uzskata par dokumentālā teātra celmlaužiem. Apvienībā darbojas trīs režisori – Helgarda Hauga, Stefans Kegi un Daniels Vecels, kuri kopš 2000.gada veido teātra izrādes, radio lugas, filmas un instalācijas, neparastos veidos atspoguļojot mūsdienu realitāti. Režisori nestrādā ar profesionāliem aktieriem, bet gan dažādu profesiju pārstāvjiem, akcentējot ikviena cilvēka personību.

Turklāt Rimini Protokoll rīcībā ir pašu izgudroti un līdz pilnībai attīstīti teātra instrumenti, kas ļauj paskatīties uz realitāti kā caur lupu, izgaismo to no pilnīgi negaidīta un neparasta skatu punkta, piedāvā ne tikai jaunu, vērtīgu teātra pieredzi, bet arī jaunas, būtiskas zināšanas par pasauli.

Izrāde būs skatāma Rīgas kinostudijā (Šmerļa ielā 3) līdz 26.oktobrim, vairākas reizes katru dienu. 

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais