Pasniedz Valmieras Drāmas teātra balvas

Šodien, Valmieras Drāmas teātrī īpašā pasākumā pēc koncertuzveduma "Ir vēl pasaulē kas gaišāks" tika pasniegtas teātra balvas par aizvadīto 2008./2009.gada sezonu.

Ikgadējās teātra balvas tiks pasniegtas aizvadītās sezonas labākajiem aktieriem.

Kā pastāstīja teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Peļņika, balvas teātra aktieriem pasniegs teātra sponsori un atbalstītāji, teātra direktore Evita Sniedze, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis (TP).

Katru gadu teātra nogales koncerts ir atskaites punkts tā kolektīvam. Teātris kopā ar Valmieras pašvaldību sumina labākos māksliniekus, bet teātra atbalstītāji izvēlas savus favorītus.

Aizvadītās sezonas nominantus sākotnēji izvirza teātra režisori, tālāk ļaujot balsot mākslinieciskajam kolektīvam par kolēģiem-aktieriem un labāko aizvadītās sezonas tehnisko darbinieku.

Pērn par aizvadītās sezonas labākajiem aktieriem atzīti Rihards Rudāks, Ivo Martinsons, Vizma Kalme un Ieva Puķe, kā arī jaunais aktieris Mārtiņš Meiers, bet balvu par mūža ieguldījumu saņēma aktrise Ausma Dūle.

Par sezonas labāko tehnisko darbinieci pērn kolektīvs atzina teātra frizieri Agritu Auniņu.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.