Valmieras teātris uzsācis jauno sezonu

© publicitātes

1. augustā 92. sezonu ar tradicionālo fotografēšanos uzsācis Valmieras drāmas teātris.

Sezonas darba plānā paredzētas 11 jaunas izrādes, nozīmīga daļa no tām būs latviešu oriģināldramaturģija un klasika.

„Šī sezona iecerēta, domājot par Latvijas valsts simtgadi, kas vairs nav aiz kalniem. Tāpēc teātra uzmanības centrā ir Latvijas vēsture, latviešu raksturs, latviskuma kods,” stāsta teātra direktore Evita Sniedze. Jau septembrī notiks pirmizrāde pazīstamā scenogrāfa Mārtiņa Vilkārša režijas debijai – viņš iestudē Laura Gundara lugu „Vienādas asinis” pēc Rūdolfa Blaumaņa stāsta „Kā vecais Zemītis pašu nelabo redzēja” motīviem.

Sākot ar 6. augustu, teātris dosies tradicionālajās viesizrādēs uz Rīgu, lai trijos spēles laukumos parādītu piecas pagājušajā sezonā radītās izrādes un divus skatītāju iemīļotus agrākos iestudējumus.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.