Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvojis iestudējums "Lielais Getsbijs"

© publicitātes

Liepājas teātrī vakar, 16. maijā, pirmizrādi piedzīvojis pēdējais šīssezonas iestudējums melodrāma „Lielais Getsbijs” Dž.Dž.Džilindžera režijā.

 Darbs veidots par pamatu ņemot Hristo Boičeva lugu, kas tapusi pēc Fransisa Skota Ficdžeralda pasaulslavenā romāna.

Viens no ievērojamākajiem amerikāņu  tā sauktās „Zudušās paaudzes” rakstniekiem F.S. Ficdžeralds līdz galam uzrakstījis tikai četrus romānus. Viņš tiek dēvēts par džeza laikmeta rakstnieku – savos darbos viņš aprakstījis jaunās un bagātās paaudzes spožumu un postu, tieksmi pēc vieglas dzīves, uzdzīves un izšķērdības. Romāns „Lielais Getsbijs” izdots 1925. gadā, ir visslavenākais autora darbs. Bulgāru dramaturgs Hristo Boičevs skatuves versiju radījis 2012. gadā, protams, veicot izmaiņas, lai romānu pielāgotu skatuvei, taču saglabājis gan Ficdžeralda tēlus, tēmas, laikmetu, gan arī viņa varoņu sapņus.

Šī ir izrāde par sapņiem un ilgām. Pēc skaistas dzīves un skaistas mīlestības. Par jaunu vīrieti – Džeju Getsbiju, kurš īsā laikā, iesaistoties ne pārāk tīros darījumos, kļūst bagāts, bet ne jau nauda ir tā, kas viņu vilina, bet gan sieviete, kuru viņš reiz ir noskūpstījis.. Tieši viņas dēļ Džejs Getsbijs riskēs ar visu…

Džeja Getsbija lomu režisors uzticējis aktierim Edgaram Pujātam, viņa mīļoto Deiziju atveido aktrise Anete Berķe. Pārējās lomās – Egons Dombrovskis, Kaspars Gods, Signe Ruicēna, Edgars Ozoliņš, Ilze Jura, Everita Pjata, Laura Jeruma, Leons Leščinskis, Kaspars Kārkliņš, Rolands Beķeris.

Skatuves iekārtojumu veidojis scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmus māksliniece Ilze Vītoliņa,  izrādes horeogrāfiju Inga Krasovska.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.