Dailes teātrī top izrāde "Pikaso sievietes"

Režisores Lauras Grozas-Ķiberes vadībā Dailes teātrī top Braiena Makaveras izrāde "Pikaso sievietes", kuras pirmizrāde paredzēta 14. maijā teātra kamerzālē.

Pablo Pikaso uzskatīja, ka sievietes ir vai nu dievietes vai kājslauķi. Mākslinieka seksuālā apetīte bija monstroza, un viņa dzīvē bija daudz sieviešu. Dažas no tām bija īpašas, un viņš tās ir iemūžinājis savās gleznās un skulptūrās. Mākslas vēsturnieki un biogrāfi parasti viņas apraksta visai skarbi, attēlojot viņas kā muļķīgas, nenozīmīgas, histēriskas, netikumīgas, ar visai ierobežotu intelektu apveltītas būtnes. Parasti šie mākslas vēsturnieki un biogrāfi ir vīrieši. Varbūt ir vērts ieklausīties, kas par šo visu ir sakāms sievietēm?

Sieviešu viedokli skatītājiem paudīs un aizstāvēs četras aktrises Lilita Ozoliņa (Olga),

Akvelīna Līvmane (Dora), Ieva Segliņa (Fransuāza) un Sarmīte Rubule (Žaklīna).

Izrādes māksliniecisko ietērpu veidojusi māksliniece Ilze Vītoliņa, muzikālo noformējumu veidojis Kārlis Auzāns, gaismu mākslinieks - Mārtiņš Kudiņš.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.