Teātra festivālu kuratori var pieteikties starptautiskai apmācības programmai

Turpinot izglītojošo programmu ciklu, starptautiskais sadarbības tīkls SPACE (Supporting Performing Arts Circulation in Europe) ar Eiropas Komisijas atbalstu uzsāk otro mobilo apmācības programmu jauniem kultūras un mākslas nozares profesionāļiem: Programmers On the Move festivālu kuratoriem un teātra namu programmu veidotājiem, lai dotu iespēju izvērtēt un uzlabot savu darbību starptautiskā kontekstā un iegūt jaunas zināšanas.

Programma sāksies 2010.gada maijā. Pieteikšanās līdz 2010.gada 17.janvārim.

Programmers On The Move aicina pieteikties festivālu un/vai teātru programmu kuratorus/veidotājus, kas strādā ar mūsdienu skatuves mākslas (performing arts) žanriem - teātri, deju, performanci, jauno cirku u.c. (mūzika neietilpst šajā kategorijā!), kam ir vismaz divu gadu profesionāla pieredze šādā amatā un kas vēlas padziļināt zināšanas par izrāžu apriti Eiropā, attīstīt un nostiprināt tīklu sadarbību un darbu ar skatītāju piesaistīšanu, un kas apzinās un vēlas attīstīt savu lomu starptautiskajos mobilitātes procesos.

Programma ir izsludināta visā Eiropā un tajā pēc pieteikumu izvērtēšanas un atlases uzņems 33 dalībniekus, kas tiks sadalīti trīs grupās. Katra grupa sezonas laikā izies apmācību ciklu, kuru veido divi semināri četru dienu garumā dažādos Eiropas festivālos (Theater der Welt Esenē, KunstenFestivaldesArts Briselē, Homo Alibi Rīgā u.c). Ar katru grupu strādās starptautiski pieredzējuši programmu kuratori.

Apmācības notiks angļu valodā. Mācību maksa ir 500 eiro, taču ir pieejamas arī stipendijas. Dalībnieku ceļa, uzturēšanās un ēšanas izdevumus sedz organizatori.

Ar pilnu programmas aprakstu un dalības noteikumiem var iepazīties Latvijas Jaunā teātra institūta mājas lapā www.theatre.lv vai SPACE projekta mājas lapā www.spaceproject.eu.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.