Jaunais Rīgas teātris viesosies Spānijā

No 14. līdz 16. februārim Jaunais Rīgas teātris ar režisora Alvja Hermaņa iestudēto izrādi "Oņegins. Komentāri"piedalīsies starptautiskajā teātra festivālā Festival de Otoño en Primavera (Rudens – pavasara festivāls) Spānijā, Madridē.

Festivāls " El Festival de Otoño" (Rudens festivāls) norisinās no oktobra līdz jūnijam, sniedzot skatītājiem plašas iespējas apmeklēt dažādas teātra izrādes, koncertus un dejas uzvedumus. Šogad festivālā piedalīsies mākslinieki no 9 valstīm – Francijas, Beļģijas, Itālijas, Argentīnas, Spānijas, Latvijas un citām.

Festivāls, kurš notiek jau 31. reizi, laika gaitā ir kļuvis par lielākajiem un vecākajiem teātra, mūzikas, dejas un cirka svētkiem Spānijā. To organizē Madrides pašvaldība.

2009. gada rudenī Jaunais Rīgas teātris šajā festivālā piedalījās ar Alvja Hermaņa izrādi „Soņa”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums "900 sekundes" Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos - ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots, kurš kopā ar Kristīni Garklāvu savulaik aizsāka raidījuma ceļu pie skatītājiem.