Nacionālajā teātrī notiks pirmizrāde Ibsena "Spoku" iestudējumam

Jau 15. janvārī Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē notiks pirmizrāde režisora Mihaila Kublinska iestudētajai Henriha Ibsena drāmai "Spoki" .

Jaunais mākslinieks Osvalds no Eiropas atgriežas dzimtenē - drūmajā un lietainajā Norvēģijas kalnu pilsētiņā, lai uzdotu savai mātei dažus svarīgus jautājumus par  sava  liktens pavērsieniem. Izrādās, pagātnes rēgi, kas ietekmē viņa likteni atrodami tieši šeit - mājās. Par spīti visam, Osvalds meklē glābiņu pie mātes.

Slavenais norvēģu dramaturgs Henriks Ibsens risina cilvēka dzīves lielos jautājumus par ikviena cilvēka atbildību, brīvību un dzīves jēgu, uzdodot tos ar izmisīgu nopietnību un dziļumu, ka tie sniedzas pāri kāda konkrēta laika robežām. Tie ir vienlīdz aktuāli kā drāmas rašanās laikā 19.g.s. beigās, tā mūsdienās.

 "Man ļoti patīk lugas dialogi, tajos esošās intelektuālās spēles un brīnišķīgā ironija, zem kuras apakšā ir cita doma. Ibsens skan ļoti mūsdienīgi,"stāsta Mihails Kublinskis.

Mātes Helēnas Alvingas lomā redzēsim brīnišķīgo aktrisi Lāsmu Kugrēnu viņas dēlu Osvaldu Alvingu atveidos Jānis Āmanis vai Kaspars Dumburs. 

Pārējās lomas atveidos Voldemārs Šoriņš (mācītājs Manderss), Uldis Norenbergs(Galdnieks Engstrans) un Liene Gāliņa (Regīna Engstrane).

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.