Alvja Hermaņa iestudētie "Šukšina stāsti" nominēti "Zelta maskas" sešām balvām

Alvja Hermaņa Maskavas Nāciju teātrī iestudētā izrāde "Šukšina stāsti" nominēta Krievijas nacionālajai prēmijai "Zelta maska" sešās no astoņām kategorijām.

Galvenajā kategorijā "Labākā drāma" bez "Šukšina stāstiem" nominētas izrādes "Uliss" (P.Fomenko teātra darbnīca),J.Vahtangova teātra izrāde" Troils un Kresīda",Tovstonogova teātra izrāde"Mēnesis uz laukiem" un Aleksandriska teātra izrāde"Ksenija.Mīlas stāsts".

Kategorijā "Labākais rezisors" nominēti 14 režisori - Alvis Hermanis,Rimas Tuminas, Nikolajs Koļada, Valērijs Fokins, Sergejs Ženovačs un citi.

Nominācijās par labāko aktieri/aktrisi nominēts gan Jevgeņijs Mironovs - par lomām, kuras viņš spēlē izrādē "Šukšina stāstiem", gan Čulpana Hamatova, žūrija viņu izvirzījusi tieši galvenās sieviešu lomas kategorijā.

Kopumā par "Zelta masku" cīnīsies astoņas lielās formas un piecas mazās formas izrādes. Hermanis konkurēs ar 12 kolēģiem par titulu "Labākais režisors dramatiskajā teātrī".

"Šukšina stāsti" pretendē arī uz "Zelta masku" par labāko scenogrāfiju un par labākajiem kostīmiem.

Balvu pasniegšanas svinīgā ceremonija notiks 2010. gada 16. aprīlī Maskavā.

Prēmijas piešķiršanas ceremonija notiks 2010.gada 16.aprīlī Maskavas Viesu sētā, bet pirms tam no 27.marta līdz 15.aprīlim Maskavā risināsies tradicionālais "Zelta maskas" festivāls, kurā tiks demonstrētas visas nominācijām izvirzītās izrādes - 2008./2009.gada sasniegumi Krievijas operas un baleta mākslā, valsts dramatiskajos un eksperimentālajos teātros.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.