Latvijas Nacionālais balets viesosies Itālijā un Grieķijā

Šī gada nogalē un Jaunā gada sākumā Latvijas Nacionālais balets ar divdesmit vienu izrādi uzstāsies Itālijā un Grieķijā.

"Dodamies uz Itāliju, kur Bergamo mūzikas festivālā uzstāsimies ar Ādolfa Šarla Adāna Korsāra un Pētera Čaikovska Apburtās princeses izrādēm. Vairāku gadu gaitā Itālijas un Latvijas baleta māksliniekiem ir izveidojusies cieša sadarbība un draudzība, tādēļ skatītāji mūsu izrādes Itālijā uzņem ar īpašu prieku," stāsta Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Aivars Leimanis.

Latvijas baleta trupa ar saviem spožākajiem iestudējumiem jau daudzus gadus tiek aicināta piedalīties starptautiskos festivālos un viesoties ārvalstu teātros. Pirms diviem gadiem ar Ādolfa Šarla Adāna Žizeli sevi spilgti pieteikuši uz Atēnu lielākās koncertzāles Megaron skatuves, šogad Ziemassvētkos Latvijas baleta mākslinieki priecēs Grieķijas skatītājus ar septiņpadsmit Pētera Čaikovska baleta Riekstkodis izrādēm.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais