Mārtiņš Egliens kļūs par "Divu kungu kalpu"

Nacionālajā teātrī režisora Valtera Sīļa vadībā top Ričarda Bīna komēdija "Divu kungu kalps", kurā galvenā loma uzticēta aktierim Mārtiņam Eglienam.

 Situāciju komēdija par seksu, pilnu vēderu un naudu – tā savu parafrāzi par Goldoni „Divu kungu kalpa” tēmu piesaka pats lugas autors. Šai komēdijai Anglijā pēdējo pāris gadu laikā bijuši vārda tiešā nozīmē grandiozi panākumi – ne tikai smieklīgo pārpratumu dēļ vai brīnišķīgo aktierdarbu dēļ, bet drīzāk nostaļģijas pēc 60. gadu puķu bērnu brīvības dēļ. Pat to gadu noziegumi šodien šķiet aizkustinoši naivi. Lugas centrā mūziķis bezdarbnieks Frensiss, kuram piedzimst ģeniāla ideja – kļūt vienlaikus par Rosko miesassargu un Stenlija palīgu, saņemot algu no abiem un visiem spēkiem cenšoties aizkavēt viņu sastapšanos. Lieki piebilst, ka Rosko, aiz kura vārda slēpjas kāda meitene, un Stenlijs, mīl viens otru.

Lomās redzēsim  Madaru Botmani (Reičela Kreba),Ģirtu Liuziniki (Stenlijs Stabers),Juri Lisneru ( Čārlijs Pīle, Klenčs), Sanitu Pušpuri (Paulīne Klenča), Normundu Laizānu (Harijs Dengls), Arturu Krūzkopu, Līgu Zeļģi, Jāni Skani un citus.

Iestudējuma, kura pirmizrāde paredzēta 28. novembrī, scenogrāfiju veidojis Uģis Bērziņš, kostīmus Ieva Kauliņa. Muzikālo noformējumu komponists Grants Oldings.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.