"Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu mākslā saņems arī Ligita Dēvica

© F64

Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja Daiga Šiliņa 4. novembrī Latvijas Teātra Zelta fonda dalībnieku godināšanas vakarā iepazīstināja ar "Spēlmaņu nakts" aktualitātēm paziņojot otru "Spēlmaņu nakts 2013" Balvas par mūža ieguldījumu ieguvēju.

Tā ir Valmieras Drāmas Teātra aktrise Ligita Dēvica. Uz Valmieras drāmas teātra skatuves dēļiem Dēvica nospēlējusi teju 70 lomas, aktrises darbam veltot 50 savas dzīves gadus. 

Jau ziņots, ka otra balva par mūža ieguldījumu piešķirta trimdas latvietim, aktierim un režisoram Laimonim Siliņam. Dzīvodams ASV, viņš savu profesionālo dzīvo veltījis paša dibinātajam „Sanfrancisko mazajam teātrim". Ap sevi pulcinājis latviešu izcelsmes aktierus ASV, iestudējis latviešu dramaturgu darbus un aicinājis Latvijas teātrus uzstāties ASV. 

Spēlmaņu nakts 2013. ceremonija notiks Dailes teātrī, tradicionāli 23. novembrī - režisora Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.