Liepājas teātrī top jauns mūzikls

Režisors Ģirts Ēcis Liepājas teātrī iestudē Stīvena Seitera un Dankana Šeika mūziklu "Pavasara atmoda", kura pirmizrāde paredzēta 6. decembrī.

Mūzikls jauniešiem „Pavasara atmoda” iedvesmu radis Franka Vedekinda 1891. gadā sarakstītajā lugā – darbā, kas apsteidza savu laiku un izsauca milzīgu sabiedrības sašutumu, jo atklāti runāja par jauniešu seksuālajām attiecībām. „Pavasara atmoda” ir stāsts par apmulsumu, izmisumu un konfliktu, kas rodas, saduroties jauniešu seksualitātes uzplaukumam un vecākās paaudzes aizspriedumiem un liekulībai.

Izrādē piedalīsies aktieri - Everita Pjata, Viktors Ellers, Kaspars Kārkliņš, Ilze Trukšāne (Būde), Agnese Jēkabsone, Ilze Jura, Laura Jeruma, Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Pēteris Lapiņš, Rolands Beķeris, Sigita Jevgļevska, Marģers Eglinskis, Armands Kaušelis, Inese Jurjāne.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.