Jaunajā Rīgas teātrī gaidāma pirmizrāde

Jaunajā Rīgas teātrī pavisam drīz,31. oktobrī, gaidāma amerikāņu dramaturga Džeika Džepsona kamerdrāmas "Rupucis" pirmizrāde.

Divi brāļi ar savām sievām spiesti domāt par to, kas noris ārpus ērtas, pārtikušas dzīves standarta.

Līdz trīsdesmit gadu vecumam esi izmisīgi centies piemēroties šai nesaprotamai pasaulei, bet tad kādā naksnīgā pludmalē tu sastop ko tādu, kas neatbilst pareizajām ikdienas formulām – ir jāglābj gluži teiksmaina būtne: aizlaikus pieredzējušais bruņurupucis.

"Luga trāpa šeit gluži tukšā dramaturģijas nišā – moderna, globālā tīmeklī auguša un strādājoša, pavisam „normāla” cilvēka pasaulē, kur skārienjūtīgas izrādās esam ne tikai elektroniskas ierīces, bet arī dzīvas būtnes – mūsu vistuvākie cilvēki. Ārēji rimts, bet ikdienas slēpto kaislību pilns stāsts, maksimāls tuvplāns, kas mani allaž fascinē,” izrādes režisors Lauris Gundars skaidro savu izvēli.

Lomas jaunajā izrādē režisors uzticējis Ivetai Polei, Ingai Alsiņai-Lasmanei, Ivaram Krastam un Varim Piņķim.

Scenogrāfiju izrādei veidojusi Agnese Stabiņa, bet kostīmus Inga Bermaka.

Iestudējums top ar ASV vēstniecības un jaunās amerikāņu dramaturģijas laboratorijas – O’Nīla teātra institūta atbalstu.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.